Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

5 породи котки, които харесват деца

Сподели:

  Редица научни изследвания са доказали, че децата, които растат в дом, в който има домашен любимец, проявяват съпричастност, грижовност отговорност към хора и животни и никога не проявяват крайни форми на егоизъм.

  Освен кучето, котката също може да бъде добър другар и да развие дълбока привързаност към човека. Когато семейство с деца е на път да си вземе котка, е добре предварително да проучи няколко породи и се спре на онази, която най-добре би се разбирала с деца.

  Тук има няколко примера за породи котки, които са с нежна душа, миролюбиви и са приятелски настроени към деца.

 

Бирманска котка

  Бирманските котки са умни, уравновесени и лесно се поддават на дресировка. Могат да се разхождат и на каишка,  стига да привикнат на това от малки. Не са срамежливи и не биха хукнали да се крият когато идват гости. Точно обратното, биха посрещнали новодошлите с намерението да ги опознаят. Бирманските котки не са подходящи за много малки деца, защото не са толкова активни и не биха понесли да ги разнасят малки слаби детски ръчички напред - назад из жилището. Бирманските котки са добри другари за по-големи деца, които вече ходят на училище, защото те биха седели кротко край тях докато си пишат домашните. В някои страни препоръчват на децата да разказват пред котката уроците по разказвателните предмети. Така и котката има принос за образователния процес.

Хималайска котка

  Хималайските котки се определят като по-активни от персийските и по-тихи от сиамските. Най-забавната игра за тази порода е да преследва светлинен лъч от лазерно фенерче. Хималайските котки могат да живеят навън, но и лесно се адаптират към домашна среда. Имат мил характер, добронамерени са, а най-ценното им качество е, че са способни да развият много дълбока привързаност към деца, особено когато те ги третират с обич и нежност. Хималайските котки обаче не се радват на прекалено буйни деца с необуздан характер, които се държат грубо с тях.

Регдол

  Котките Регдол за много внимателни, с тихи нежни гласчета, които не, само че не биха разсейвали детето докато си учи уроците, но и биха допринесли за създавате на уютна учебна атмосфера. Котките Регдол обичат да им се обръща внимание, но не са нахални и умеят да чакат. Те усещат когато стопаните им са заети над нещо важно и не биха се натрапвали. Котките Регдол действат много успокояващо само с присъствието си в стаята, с което подсъзнателно подтикват към четене и засилват концентрацията.

Екзотична късокосместа

  Екзотичната късокосместа порода носи чертите на персийската с тази разлика, че не е толкова претенциозна и не изисква прекалено големи грижи, съобразяване с характерни навици и редовно ресане. Нужно ѝ е само внимание и игра за малко на ден, нежност и прегръдки. Екзотичната късокосместа е кротка и тиха. Тя би правила компания на детето докато си играе или подготвя уроците, без да му пречи, допринасяйки за спокойствието в стаята.

Мейн Куун

  Мейн Куун са една от най-отдавна гледаните породи котки, поради което са се утвърдили като чудесен житейски спътник на човека. В миналото породата е била гледана от фермери и се е отблагодарявала за грижите като е пазела къщата от мишки и други нежелани гризачи. Мейн Куун са животни, ориентирани към човека. Те са част от живота на хората от далечни времена и са се научили да се адаптират към нуждите им, както и към промените в средата на живот. Способни са да проявяват търпение към по-активни деца. По природа са много послушни, спокойни и тихи. Могат с часове да играят с деца на игри от типа "донеси пръчката".

Обяви за Кучета
4ay 4ay
4ay 4ay
Цена: 100 лв.
обл.Враца
Кученца лабрадор ретривър
Кученца лабрадор ретривър
Цена: 500 лв.
гр.Оряхово

Харесайте страницата ни във Facebook