Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Кога точно остарява кучето?

Сподели:

  За съжаление животът на кучетата е много по-къс от този на хората и е болезнено да ги гледаш как остаряват. Времето, което отнема това да се случи е специфично за всяка порода, но в общи линии колкото по-едра е породата, толкова по-кратък е живота й.

  Статистиката показва, че само 13% от едрите и 38% от малките породи живеят над 10 години. Кучетата се считат за остарели когато са в последната четвърт на живота си. В този период те стават по-бавни и не са толкова активни, колкото са били по-рано.

  Добра идея е да поддържате връзка със своя ветеринар, тъй като кучетата развиват артрит и други заболявания с възрастта. Ветеринярят може да ви даде препоръка с какво да храните кучето, тъй като небходимостта му от големи количества протеини намалява с намаляването на активността му.

  Важно е кучето ви да продължи да получава достатъчно разходки и упражнения, но не толкова свързани с тичане, с колкото се е занимавало докато е било по-младо. Разходките с каишка са най-подходящото занимание и разбира се вие също ще се раздвижите, което ще доведе до двойна полза.

  Упражненията ще имат добър ефект за поддържането на мускулите и дишането на кучето в добра форма и ще намали пораженията върху ставите от възрастта. Вашето куче ще иска да се излежава повече, но ще се зарадва на възможностите за разходка.

  Когато кучетата остареят, те са настроени да се навъратат повече около стопаните си и когато им обръщате внимание наистина го оценяват. Може да се наложи да носите храната им до тях и да им помагате да излязат навън, за да си свършат нуждата, тъй като някои кучета окуцяват с възрастта.

  Възрастните кучета стават все по зависими от стопаните си с времето, но е достойно да се отплатиш на верен и постоянен приятел за годините на компания и обич. Това е най-малкото, което можем да направим за тях в последните им години.

Обяви за Кучета
Женски и мъжки ПОМЕРАНИ
Женски и мъжки ПОМЕРАНИ
Цена: По договаряне
обл.София
Чeрвен Мини Пудел - мъжки
Чeрвен Мини Пудел - мъжки
Цена: По договаряне
обл.София
Продавач уникално Доберманче
Продавач уникално Доберманче
Цена: 400 лв.
гр.Бургас
Мъжки ПОМЕРАН с бейби фейс муцунка
Мъжки ПОМЕРАН с бейби фейс муцунка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook