Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Обучение на кучето - полезни съвети

Сподели:

Наградките: Нека бъдат малки (само колкото кучето да ги опита)! Даването на лакомства като награда за правилно поведение е един от най-лесните начини да покажете на кучето си, че е направило нещо правилно. Вашият домашен любимец трябва да вярва, че може да му дадете наградка по всяко време и че тя може да е нещо наистина изключително за него! Хубаво е да имате някакво лакомство винаги под ръка, за да награждавате добрите постъпки на кучето си. Пресни наградки като месо или сирене са полезни, когато работите с любимеца си навън при наситена с дразнители среда.

Никога не давайте нищо безплатно: Давайте команди като седни, стой, долу и др. преди да дадете на кучето това което обича като хранене, разходка или игра.

Всички хубави неща трябва да идват от вас: Като изисквате добро поведение преди да дадете на кучето си нещата, които харесва, може да демонстрирате лидерството си без да използвате сила

Помнете: Вашето внимание Е награда (понякога дори ако крещите!).

Помислете по скоро за това какво искате вашето куче да направи отколкото за това какво искате да не прави. След това го спрете да прави това, което не искате и го наградете, ако прави това, което искате. Обучете го на някои думи, с които да общувате като пусни и остави.

Използвайте наказанията много внимателно. Те могат да имат много неприятни странични ефекти. Никога не удряйте кучето си.

Кратко и приятно: Тренирайте в пет минутни серии по три или повече пъти на ден. Също така имайте предвид че вие винаги обучавате кучето си как да се държи като реагирате на неговото поведение.

Разхождайте кучето си всеки ден докато изплези език. Разхождайте го два пъти повече ако все още има енергия за бели.

Помогнете на кучето си да живее по-дълго. Хранете кучето си с премиум храна със свежи съставки. Избягвайте свръх ваксинация и прекаляване с препаратите за бълхи и кърлежи. Чистете зъбите и ушите на кучето веднъж седмично и го къпете и подстригвайте ноктите му веднъж месечно.

Всички кучета могат да хапят. Затова е важно да обучите кучето си да се чувства комфортно във всякакви ситуации и да бъде нежно със захапката си.

МИТ: „Децата и кучетата се справят чудесно заедно”. Всъщност децата е най-вероятно да бъдат ухапани, защото те без да искат правят неща, които плашат кучетата или се държат като потенциална плячка. Никога не оставяйте куче и дете заедно без надзор. Научете децата си да не се приближават до непознати кучета или когато няма възрастен наблизо.

Кучето постоянно учи (и вие постоянно обучавате/тренирате). Ще трябва да подсещате кучето за всичко научено през целия му живот.

Обяви за Кучета
4ay 4ay
4ay 4ay
Цена: 100 лв.
обл.Враца
Кученца лабрадор ретривър
Кученца лабрадор ретривър
Цена: 500 лв.
гр.Оряхово

Харесайте страницата ни във Facebook