Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Животните - нашите спасители

Сподели:

  Днешните две истории със сигурност ще ви трогнат и изпълнят с умиление. Главни герои в тях са две домашни животни - куче и котка - които са проявили смелост и са спасили своите стопани, попаднали в напрегнати ситуации, застрашаващи живота им.

 

  В първата история се разказва за 13-годишният Ник Лам от американския щат Индианополис. Ник по рождение не може да чува, затова използва слухови импланти. Драматичната случка се разиграва миналата сряда. Ник се прибира у дома от летен лагер и умората го кара да си легне рано. Той сваля имплантите от ушите си, за да не го безпокоят никакви шумове и отива да почива. За съжаление липсата на имплантите го прави твърде уязвим. Малко по-късно в близкия гараж избухва пожар, който постепенно обхваща къщата, в която се намира момчето. Пожарната аларма се включва, но заспалия тийнейджър не може да я чуе. За щастие семейното куче Ейс, порода питбул на две години, разбира, че господарят му е в беда, влиза в спалнята и започва да го бута и ближе по лицето за да го събуди. Ник отваря очи, вижда, че къщата гори и бързо става, взема слуховите импланти и побягва с кучето навън през задната врата. След това се обажда на 911. Пожарът поразява цялата къща, но за щастие този инцидент се разминава без жертви.

"Отначало не разбирах какво става и защо кучето толкова настоятелно иска да ме събуди? Помислих, че е гладно", споделя по-късно Ник.

 

Семейство Лам освен куче има и котка на име Пикси, която не успява да излезе от горящата къща, но за щастие пожарникарите успяват да я спасят.

  Във втората история в ролята на спасител влиза домашния котарак Смъдж. Действието се развива в двора на къщата на неговите стопани, където петгодишния Итън играе футбол с двегодишния си брат Аштън. Детската игра е нарушена с появата на три по-големи враждебно настроени деца, които започват да дразнят и блъскат Итън. Майката на децата Шарън Фентън разказва по-късно как след като чува разправията излиза навън, за да защити синовете си и изгони дразнителите. Тогава вижда как едно от момчетата блъска силно Итън и той пада на земята. Котката Смъдж, която до този момент кротко седи под една кола и наблюдава случващото се, изведнъж скача и се хвърля на гърдите на побойника като му нанася няколко драскотини. Уплашен, той се разплаква и хуква да бяга.

Котето Смъдж е вече горд носител на наградата Котка на годината, която му присъжда местна благотворителна организация в защита на котките. Отличието вече краси спалнята на малкия Итън.

 

"Когато знам, че Смъдж е наоколо, се чувствам по-спокойна за децата си. Той е част от семейството. Той е по-скоро като брат на момчетата, отколкото обикновена домашна котка", споделя Шарън.

 

Източник: Daily Mail 

Харесайте страницата ни във Facebook