Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Цветът на котката разкрива нейния характер

Сподели:

  Окраската, с която майката природа е дарила котката, може да разкрие немалко черти от нейния характер. Това твърдение звучи малко неправдоподобно, но през далечната 1872 г. хората са вярвали, че има връзка между цвета на козината на котката и някои особености, отговарящи на нейния темперамент.

  Не е научно доказано дали има доза истина в разграничаването на котките по подобен критерий, но всеки може да прецени за себе си дали действително по цвета на козината на котката може да се отгатне нейната индивидуалност.

 

Котки с пъстра окраска

  Често се срещат котки, чиято козина представлява неповторима смесица от различни цветове, преплитащи се един в друг. Бяло, черно и жълто - това е т.нар окраска тип „калико” и тя винаги обединява тези три цвята, но не се смята за порода. Ако котката ви е носител на такава окраска, това разкрива, че е любяща, весела, пъргава и бърза. Древните японци са вярвали, че такива котки носят късмет.

 

Сиви котки

  Котките с чисто сива козина се смятат за едни от най-изтънчените и грациозни от всички породи. Зад тази изисканост обаче се крие нежна душа, която просто иска да бъде обичана. Такива котки обичат да се чувстват свободни.  Умират си от радост когато им попадне играчка приканваща ги да ловят риба. В такива моменти най-ясно си проличава тяхната природа на хищник.

 

Червеникавокафяви котки

  Към тях се отнасят котки с червеникав, оранжев и червено-кафеникава козина. Някои ги наричат просто джинджър (ginger от англ. озн. "червеникавокафяв цвят ", "червенокос "). Те се определят като мили приятни, любвеобилни, но и нахални. Непредсказуеми са, което означава, че могат както да ви забавляват и карат да се смеете, така и да ви изненадат неприятно с нова беля. Женските са по-кротки, докато мъжките са склонни       често да проявяват характер.

 

Котки на тъмни тигрови райета

  Обикновено представителите на котешката раса, които имат козина, оцветена в сиви или кафяви тигрови ивици, са приятелски настроени, имат кротък нрав и са добри по природа. Обичат спокойния начин на живот и често могат да бъдат намерени свити на кълбо да подремват край топла печка  или камина. Определят се като общителни, спокойни и любвеобилни животни.

 

Черно-бели котки

  Този тип котки са отличават с наистина уникална окраска. При тях доминира черният цвят като само на определени места (по муцунката, гърдите, коремчета и лапите) имат бяла козина. Тази красива визия създава впечатление, че все едно тези котки са облечени в смокинг. Черно-белите котки държат на своята независимост, имат приключенски дух и много обичат да разучават околната среда, в която се намират. Някои ги наричат скитници, защото обичат да бродят.

 

Котки със синкава, кремава, сива и лилава козина

  Тези котки споделят общ ген, който придава на окраската им едни и същи цветове, който при отделните котки се разрежда по различен начин, но винаги се получава нещо уникално. Срещат се противоречиви тълкувания за котките, носещи подобна  окраска. Определенията варират от пакостливи, злонамерени, луди в игрите до симпатични, кротки, склонни към улегнал начин на живот, сърдечни и добродушни.

 

Черни котки

  Те са очарователни и красиви. Могат да бъдат едновременно дружелюбни и инатливи. За черните котки се смята, че са отлични ловци, с много добре развити инстинкти за оцеляване. Имат благ характер и са общителни, склонни да издават ръмжащи звуци.

 

  Може би не е много добра идея да се съди за котката по цвета на козината ѝ. Не бива да забравяме, че всяка котка носи своя индивидуалност, която е неповторима. Характерът на котката се формира и под действие на други фактори като среда на живот, грижи и начин на отглеждане. По всяка вероятност гените, определящи цвета на козината оказват известно влияние що се отнася до душевността и именно това я предопределя по необясними от науката начини.

 

Харесайте страницата ни във Facebook