Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Полезни съвети за обезопасяване на дома при отглеждане на кученце

Сподели:

Внасянето на кученце в живота ви може да бъде много приятно и удовлетворяващо преживяване. Обаче, ако искате то да бъде в безопасност и да израстне като щастливо и послушно куче, е важно не само даго обучите, но също така да предприемете необходимите мерки да обезопасите дома си. Тъй като всяко домакинство е различно, най-добре е да прегледате и преосмислите всички зони в дома си, за да се уверите че са подготвени за новия си обитател. Ето и някои полезни съвети, които да имате впредвид докато обезопасявате дома си.

Вашата баня може да бъде пълна с опасни за кученцето неща, ако не сте внимателни. Отделете време, за да поставите всички кошчета за боклук на достатъчно високо място в банята или в шкаф, така че кученцето да не може да ги достигне. Предмети като използвани самобръсначки и санитарни консумативи са някои от опасните неща, с които не искате вашия нов любимец да се срещне. Също така имайте впредвид, че вани и мивки, които са пълни с вода, или дори тоалетни с отворени капаци могат да създадат опасност от удавяне.

Обезопасяването на дома за кученце е почти същото като това за бебе. Трябва да направите всички малки предмети недостъпни за него. Това включва зъбни конци, монети, гумени ластици, бижута и всичко друго, което може да бъде лесно погълнато или в което кученцето може да се оплете. Разбира се, всичко което е от сантиментална стойност или е скъпо, трябва винаги да бъде държано надалеч докато вашето куче поотрасне и стане по-малко вероятно да дъвче всичко което му е пред очите.

Ще откриете, че отглеждането на кученце вкъщи означава да ограничите зоните, в които то да се разхожда когато не сте в състояние да го наблюдавате активно. Много собственици на кучета са открили, че бебешките врати и ограждения са техни най-добри приятели. Те ще ви помогнат да затворите стълбища, които могат да представляват опасност и да държите кученцето далеч от помещения, които не искате да бъдат обстойно изследвани. Ако не ви харесва идеята да имате бебешки заграждения из цялото жилище, може да помислите да държите затворени вратите към забранените стаи или дори да инвестирате в клетка, когато не сте в състояние да наглеждате своя домашен любимец.

Кухнята винаги ще бъде място с вероятни изкушения за вашето кученце. Както и при банята, боклука трябва да бъде съхраняван на недостъпно място. Там може да има неща като утайка от кафе, пластмасови опаковки, пилешки кости и други, които да доведат до опасност от задушаване или диария и повръщане ако бъдат погълнати.

Като цяло ще откриете че тези и други полезни съвети ще ви помогнат да предпазите кученцето и дома си далеч от бедствия.

Харесайте страницата ни във Facebook