Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Най-скъпо струващите домашни животни в света

Сподели:

Хората, които обичат животните са готови едва ли не на всичко за тях. Срещат се по-специални случаи, при които в стремежа си да придобият желаното животно, някои хора са готови да похарчат цяло състояние. Едва ли сте предполагали, че има кучета, котки и други питомци, които струват много повече отгодишната ви заплата. Ето по-известните от тях:

 

 

Бенгалска котка - цена между 800 и 3000 долара

Бенгалските котки са хибридна порода животни. Създадени са от кръстоска между домашна късокосместа котка и азиатска леопардова котка. Целта на това смесване е да се създаде домашна котка с екзотична външност и отпечатък от дивата природа. Котките, представители на трето поколение, са още по-скъпи, защото тъкмо тогава търсеното съчетание между външност и изражение са възможно най-добре балансирани.

 

Снежна маймунка - цена 3 500 долара

Тази порода маймунки се наричат още японски макак. Тя обитава най-северните части на Япония. Характерни са тях са червеникавите лица и сива гъста козина, която покрива цялото тяло, освен областта на ръцете и лицето. Тези примати се определят като високо интелигентни. Те са едни от малкото бозайници заедно с енотите и хората, които измиват храната си преди да я ядат. Макаците се водят застрашен от изчезване вид.

 

Английски булдог – цена 2000 - 5000 долара

С тази висока търговска стойност булдогът се причислява към една от най-скъпите породи кучета. Причината да струва толкова много са големите разходи и труд, които отиват за развъждане, отглеждане и дресировка. Странното телосложение и тегло на мъжките създава пречки при оплождане на женските и това налага да се прави изкуствено осеменяване. Почти във всеки случай се налага на женските да раждат малките си с помощта на цезарово сечение. Причината е, че главите на бебетата са твърде големи и не могат да излязат лесно. Но грижите не спират дотук. Женските нерядко раждат мъртви бебета, а някои смачкват малките си по невнимание. Тези кучета са предразположение към много болести, което налага редовни прегледи и лечение, което не е евтино. Затова ентусиастите, които държат на тази порода, трябва да бъдат готови да полагат много грижи за животните. Имайки предвид, че английския булдог се счита за предано куче и добър другар, може да заключим, че грижите и разходите по неговото отглеждане си заслужават.

 

Китайско голо качулато куче – цена 5000 долара

Тази малка порода кучета без козина всъщност се търгува на доста висока цена. Предвид не толкова привлекателния външен вид и липса на пухкава козина, тази порода е подходяща за ексцентрични хора с неограничени финансови възможности. Китайското гребенесто куче не тежи повече от 4,5 кг. Има гладка нежна кожа с малко козина около лапите и главата. Най-известният представител на тази порода носи името Сам и се прочу с това, че за три последователни години (2003-2005) бе титулуван за най-грозното куче в света.

 

Маймуна Мона Гвенон - цена 6000 долара

Изключително екзотично животно, което се среща в тропичните гори на Западна Африка, но може лесно да се приспособява да живее в най-различна среда, поради което се предлага и като домашен любимец. Гвеноните са коткоподобни маймунки, наричани още морски котки. Водят се рядко срещан и застрашен от изчезване вид. Има легенда, според която през XVI век такива маймунки са били гледани като домашни любимци по кораби, откъдето идва другото им название морски котки.

 

Котка Савана – цена 4000 - 10 000 долара

Това е най-голямата и най-скъпоструваща порода котки в света. Саваните се определят като много социални и лоялни към своите стопани, разбират се добре и с други породи котки. Атрактивното при тях е, че са кръстоска между домашна и африканска дива котка. Те имат аристократично излъчване и се считат за екзотичен домашен любимец. Израз на приликата им с диви котки са техните размери - саваните достигат до 3.5 м дължина и средно тегло около 7-14 кг. Саваните са много интелигентни котки. Подобно на кучетата и те могат да се възпитават и разхождат на каишка. В някои страни се считат за опасни, поради което тяхното отглеждане и развъждане е забранено от закона.

 

Маймунка Дебраза – цена 10 000 долара

Тази маймунка обитава тресавищата в Централна Африка и места с горещ климат. Като малки маймунките Дебраза се проявяват като схватливи и предани на стопаните си, но в природата си носят и дивото, което ги превръща в непредсказуеми животни, които държат на територията си. Представителите на породата Дебраза се считат са много добри в криенето, поради което учените не могат да установят колко приблизително наброява техния вид, но едно поне е сигурно - тези маймунки не са застрашени от изчезване. Макар да има пазари, на които се търгуват свободно, в някои страни и щати на САЩ е незаконно да се отглежда такова животно в домашни условия.

 

Хиацинтов Ара - цена между 6500 и 12 000 долара

Родината му е Южна Африка. Води се най-едрият по размери представител на вида Ара и най-големият летящ папагал в света. Отличава се с красива окраска с тъмни лилаво-сини пера. Достига големина не повече от 100 см и тегло средно около 1,20-1,82 кг. Високата му цена е продиктувана от факта, че тези папагали си остават диви птици и приспособяването им към домашна среда и живот в плен костват доста разходи и усилия.

 

Тигров питон албинос – цена 15 000-20 000 долара

Първият представител на този вид питон е открит в Африка през 2003 г. Интересното при него е, че той няма обичайните бели шарки, характерни са животните албиноси. При него се наблюдава смесица от бяло и светли мрежовидни тигрови (лавандулови) цветове, които подчертават изразителните му искрящи рубинено червени очи. Тигровият питон албинос е истински шедьовър на природата. Това, както и факта, че се среща много рядко, обуславят високата му цена.

 

 

Шимпанзе - цена между 60 000 и 65 000 долара

Шимпанзетата се отглеждат като домашни животни от далечни времена. Хората от африканските села са едни от първите, които ги приемат в живота си. По-късно тази традиция се разпространява в Европа и Америка. Шимпанзетата са много интелигентни и лесно се привързват към човека. Средното им тегло е около 45 кг. Продължителността на живота им е близо 60 години като някои успяват да надживеят стопаните си. Не всички страни разрешават отглеждането на шимпанзета като домашни любимци.

 

Бели лъвчета - цена 138 000 долара

Тези красиви пухкави животинки носят в кръвта си много рядък ген, което ги прави особено атрактивни. Все по-рядко се срещат в дивата природа, но са сметка на това хората сравнително навреме са започнали да ги развъждат и гледат в домашни условия, с което се стимулира надеждата, че няма скоро да се превърнат в изчезващ вид. Закупуването им е скъпо и става трудно, защото има само няколко развъдника на в целия свят. За съжаление, въпреки упоритите усилия на хората да продължат вида, тези лъвчета често имат здравословни проблеми, в резултат на които някои изгубват белия си цвят. 

 

 

Тибетски мастиф - цена 2 милиона долара

От тази година има ново попълнение в класацията за най-скъпо струващи животни в света и това е куче от породата тибетски мастиф, което през март е продадено за 2 милиона долара. Щедрият купувач е търговец на недвижими имоти и среща новия си пухкав приятел на изложба на расови кучета в Китай. Вече все по-рядко се среща чистокръвен тибетски мастиф и това е основната причина, поради която цената е толкова висока. Породата е особено популярна сред китайските милионери, любители на кучета. До момента обаче разточителните им покупки на животни не са надвишавали суми от 170 000 долара.

Харесайте страницата ни във Facebook