Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Намериха 350 кучета, отглеждани във ферма при безогледни условия за живот

Сподели:

 По информация на NBC 11 Alive News организация за защита на животни е завела 264 дела срещу фермата за кучета Heavenly Kennels, която се намира в областта Черуоки, щата Джорджия. Собственикът на фермата Джой Уайз ще бъде даден под съд за немарливо отношение към кучета. Налице са факти, доказващи, че животните са били малтретирани - не са хранени редовно, били са оставени в занемарена и вредна среда на живот. По-голямата част от кучетата са представители на малки породи с изключение на няколко хъскита. Фермата на Уайз привлича вниманието на властите след сигнал на семейство, което си купува куче от там и то умира за необичайно кратко време. Началникът на полицията в Черуоки разказа пред медии как служителите на реда са установили, че кучетата във фермата са жертви на антихуманно отношение. Проверката е заварила животните затворени в мръсни клетки - със засъхнала урина и изпражнения наоколо, и пресъхнала храна, търкаляща се сред боклуците.

  Съгласно доклад на AJC.com, благодарение на бързата намеса са спасени над 357 кучета, повечето от които бременни.

 

  Злощастните кучета са преместени в най-близкия приют, на който се наложило да затвори за деня, за да успее да се погрижи за новопостъпилите животни. Кучетата са прегледани от ветеринари и подложени на лечение. Доброволци са стартирали инициатива по спешно набиране на средства за храна и лекарства на кучетата.

 

  След като животните бъдат стабилизирани, собствениците на приюта са заявили готовността си да им намерят нов дом.

 

  Случаи като този не са рядкост в САЩ и много други страни по света. Подобен скандал се разрази само преди месеци в развъдник за кучета в Мичиган. Тогава органите на реда успяват да спасят 100 кучета. Собственикът на развъдника се води изчезнал безследно, а за залавянето му е обявена награда от 5000 долара.

 

Каква е картината в повечето ферми за кучета

  Стотици кучета са оставяни на произвола на съдбата, без никакви грижи и това е едновременно тъжно и жестоко. Животните не се ваксинират, не се хранят с качествена храна, рядко им се сменя водата, държат се в клетки на места с лошо осветление и слаба вентилация. Малките кученца са отделяни от майките си съвсем невръстни. Купуват се от пътуващи брокери и най-вероятно биват препродавани и пращани в лаборатории за оптии в животни. Някои успяват да оцелеят въпреки лошите условия, но преживяното, малко или много, оставя отпечатък върху психиката им. Повечето кучета, държани в лоши условия, оцеляват по чудо, но порастват необщителни, други развиват склонност към агресия. В голяма част от фермите за кучета се осъществява безразборно плодене, освен това кучетата в тях са с неясен произход и съмнително здраве.

 

  Кучетата трябва да се гледат в развъдници, които са специално отредени за такава цел, а не във ферми. В развъдниците те се водят на периодични прегледи,  възпитават се от специалисти, които знаят как се третират кучета. Нужни са по-солидни реформи и закони, защитаващи животните. Организациите и кризисните центрове за животни в развитите страни от години активно се борят именно за това. Прогрес има, но пътят, който трябва да се извърши също не е малък.

 

Харесайте страницата ни във Facebook