Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Можем ли да осиновим горско животно?

Сподели:
виж в пълен размер

Една благотворителна инициатива

Екипът на Анима БГ се солидаризира с всички благотворителни акции, които са насочени към превантивната защита на и без това боледуващата българска природа.

С популяризирането на  инициативата Зелени Балкани “Осинови животно” имаме за цел да напомним, че много близо до нас, безименни и безпомощни, могат да бъдат и горските обитатели, които като че ли неоснователно наричаме често диви животни.

S.O.S

С основаването на първия по рода си Спасителен център от Зелени Балкани са създали необходимите условия за настаняването и реанимирането на ранени или боледуващи животни и птици. Полагат се и усилия по вземането на необходимите превантивни мерки, за да не бъде увеличен броят на изчезналите видове у нас. Всички ние бихме могли да помогнем като осиновим животно в беда, поне за част от периода, през който то получава необходимите специализирани грижи. За тази цел трябва да се срещнем виртуално с безмълвните обитатели, вписани в регистъра на пациентите на Спасителния център, и да открием своя горски любимец.

Кой е Грую?

Детайлна информация за инициативата може да бъде открита на електронния сайт на Зелени Балкани http://greenbalkans-wrbc.org, където една много симпатичната птица на име Грую ще ви придружава с разяснения относно Осиновителната програма на Спасителния център.

На нашия сайт (contact@anima.bg) можете да споделите вашия опит и този на хората около вас от всички добри практики и инициативи, които са помогнали на застрашените животни да продължат да обитават природата като свой уютен и безопасен дом. Ние ще Ви подкрепим.

Харесайте страницата ни във Facebook