Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Как да научите кучето да спре да лае непрекъснато

Сподели:

Лаенето не е нещо обичайно при кучетата, дори напротив. Това е начинът, по който кучетата общуват със света. Но като всичко друго, ако лаят идва в повече от нормалното, може да се превърне в проблем. Съвестният стопанин трябва да следи поведението на кучето и когато е нужно да наложи контрол.

 

Приемете няколко съвета, които биха помогнали в справянето с прекомерното и изнервящо лаене на кучето.

 

1. Възпитавайте кучето, контролирайте поведението му и бъдете постоянни в това.

Научете кучето кога трябва да спре. За да му въздействате правилно то трябва да познава вашето специфично изражение на лицето, тона или някакъв жест. Първоначално кучето може  да спре да лае, но само за малко и после отново да продължи. Получава се така защото макар тялото кучето да се е успокоило, умът му все още е нащрек. Имайте търпение и проявете постоянство докато кучето напълно се покори.

лаещ кокер шпаньол

2. Запазете спокойствие

Непрекъснатото лаене може да бъде много изнервящо, но когато възпитавате кучето трябва да сте спокойни. Кучето ще усети ако сте му ядосани, но няма да разбере защо трябва да си промени поведението. Ако се опитвате да коригирате кучешко поведение под въздействие на яд, начинанието няма да има успех, защото така се показвате като неуравновесени лидери, а кучетата не биха приемали заповеди от такива. Най-много кучето да възприеме негативната ви енергия и да ви отговори със същия начин.

 

3. Запазете емоционална устойчивост

Ако кучето не спира да лае въпреки положените до момента усилие,  е време за приложите друга практика. Настройте тялото и ума си подобаващо и създайте невидима стена, която кучето да не може да прекрачи. За целта е важно да се концентрирате и посветите изцяло.

лаещо куче
виж в пълен размер

4. Отправете умствено и физическо предизвикателство  към кучето

Прекаленото лаене е резултат от насъбрана много сила и енергия. Ако това е причината за лаенето, то проблемът лесно може да се разреши като изразходите тази енергия и я оставите да излезе навън. Това може да стане по няколко начина:

- чрез ежедневна разходка

- умствени предизвикателства

- игри/ тренировки за бързина, пъргавина, подвижност и ловкост

- най-обикновени игри на подчинение

Всички тези начини са вид предизвикателства за кучето като  същевременно са и време прекарано с

лащо куче
виж в пълен размер

него - време на игри и внимание.

 

5. Консултация със специалист

Ако нищо не помага и кучето продължава да лае без да спира, въпреки грижите, игрите и вниманието, тогава трябва да се направи консултация с лекар. Не е изключено такива аномалии в кучешкото поведение да бъдат сигнал за вътрешен проблем или симптом на заболяване. 

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook