Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Хората, които гледат кучета, не страдат от сърдечни заболявания

Сподели:

  Ежедневният стрес оказва негативен ефект над човешкото здраве. Тревоги, напрежение, преумора - всичко това може да ви докара сърдечен удар без значение дали сте на 25, 35, 65 и повече години. Ново изследване на журнал Circulation доказва, че домашните животни помагат за свеждане риска от сърдечен удар и сърдечни заболявания до минимум. Как го правят?

  Сърдечните заболявания са втората сериозна заплаха за човешкото здраве след раковите болести. Изследването на журнала Circulation успява да докаже, че отглеждането на домашно животно и особено на куче може да намали значително риска от развиване болест на сърцето. Високото кръвно налягане, високият холестерол и диабетът се определят като рискови фактори, водещи към сърдечни неразположения. Твърдението, че грижите за домашен любимец могат да смъкват високото кръвно налягане се е зародило въз основа на много отдавна правени научни изследвания. Това е при условие, че животното се отглежда в домашна среда. Има ново изследване, доказало, че хора, които имат куче са с ниски нива на холестерол в организма си. Следователно положителния ефект, който кучетата оказват над човешкото здраве е безспорен.

 

  По правило стопаните на кучета са физически по-активни в сравнение с тези, които гледат у дома си котка, хамстер, чинчила, заек или прасенце. Кучето изисква разходки и игра и по този начин държи своя стопанин физически активен. А това спомага за доброто здраве и дълголетие.

  Гледането на домашен любимец не означава, че непременно покрай грижите стопаните губят нежелани килограми, но на практика гледащите кучета са няколко крачки напред що се отнася до водене до здравословен начин на живот.

  Кучетата осигуряват духовна подкрепа на стопаните си. Те са способни да въздействат безкрайно положително -  да окуражават и да мотивират особено що се отнася за програми за отслабване или рехабилитация. Кучетата засвидетелстват подкрепата си по уникален начин. В ролята си на житейски спътници кучетата имат положителен ефект над човека, защото помагат на тялото му по-лесно да се съпротивлява на стреса. Ежедневният израз на подкрепа, обич и приятелство спомага за подобряване на психичното здраве.

  На хората, предразположени към сърдечни заболявания, специалисти горещо препоръчват да си вземат куче. Учени са доказали, че духовната връзка, която се заражда между кучето и човека засилва инстинктите за оцеляване.

 

Съвет: Осиновяването на куче изисква себеотдаване. Не е добра идея да си вземате куче само защото сте научили, че така може да се избавите от сърдечни проблеми или да си удължите живота. Трябва да имате готовност да дадете, за да получите. 

 

 

 

 

 

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook