Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Героично куче спасява 3-годишно дете

Сподели:

Героично куче спасява 3-годишно дете

   

лабрадор ретривър
виж в пълен размер

 Вярвате или не животните също са способни да изпитват дълбоки чувства към стопаните си и всички са го доказвали поне веднъж във времето на съвместното съжителство. Историята, която предстои да прочетете, е особено трогателна и за пореден път подкрепя тезата, че животните могат да бъдат много лоялни и грижовни към хората. Многобройни са случаите, в които кучета са спасявали човешки животи излагайки на риск  своя собствен – подвиг, на който малцина хора са способни днес. Хората изпитват чувства, същото е и с животните. Това е историята на кучето Купър. Едно семейство от Григс Каунти, Невада изпада в ужас, когато детето им, което е на три години, изчезва безследно в началото на май тази година. За късмет детето се намира  в компанията на семейното куче Купър, порода кралски голдън ретривър. В мига, в който родителите осъзнават, че 3-годишното им дете го няма, уведомяват местните власти, които  сформират спасителни екипи и започват  издирване. С идеята да се обхване по-широк спектър, се разпределят няколко екипа – един, който да търси пеша, втори на коне, трети започват обиколки на райони с ATV-та. В издирването се включва и малък самолет. Търсенето отнема цял ден, но от детето няма и следа. Късно вечерта спасителните екипи са инструктирани да прекратят временно акцията заради лоша прогноза за предстоящо разваляне на времето. Родителите и няколко доброволци с ATV-та продължават търсенето. След известно време един от пожарникарите съобщава по радиостанцията за намерено дете.

       Оказва се, че детето се е изгубило на миля югозападно от семейната ферма. Спасителите разказват по-късно как в процеса на търсене са използвали големи фенери, които осветяват по-голяма площ. Кучето Купър ги забелязва, излайва и се изправя, за да могат да го видят. Намират го  застанало върху заспалото дете. Според спасителите кучето е топлило детето през цялото време. Ако не е била тази адекватна реакция на Купър, детето е нямало шансове да се оцелее в студа и дъжда. Впоследствие Купър и детето са прегледани от лекар и се оказват невредими.   

 

      Историята за Купър е чудесен пример за това колко безгранична може да бъде привързаността на кучетата. За щастие подобни трогателни истории не се случват рядко и това може много да ни радва.

   

чихуахуа
виж в пълен размер

  По-рано тази година в Китай друго куче също извършва геройство като предотвратява самоубийството на своя 13-годишен стопанин, страдащ от депресия. През 2007 г. едно малко чухуахуа на име Зоуи попада на първа страница в американските медии заради героичен подвиг: спасява бебе на една година от приближаваща се към него гърмяща змия. Зоуи е ухапана от змията, но в крайна сметка оцелява и печели вечната признателност на своите стопани.

 

Източник: www.onegreenplanet.org

Харесайте страницата ни във Facebook