Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Фотографът, който е обсебен от игуани

Сподели:

  Името Henry Lizardlover навярно не ви говори нищо особено, но зад него се крие една необикновена личност. Всъщност той не се казва Lizardlover. Рожденото му име е Henry Schifberg, но воден от безусловната си страст към гущери и по-специално игуани, той решава да се преименува на Lizardlover, което в превод означава "който обича гущери". Днес Хенри е известен фотограф, който живее в Холивуд, Калифорния и споделя дома си с необикновена компания, наброяваща между 30 и 50 игуани от различни видове. Хенри прави снимки на игуани от 1982 година. Онова, което го отличава от останалите фотографи, снимащи животни, е, че на неговите фотоси игуаните са застанали в човешки пози - седнали на капане с кръстосан крак, излегнали се на шезлонг, държащи китара или застанали един до друг, хванати все едно във вихър на танц. Твърде нетипични за животните пози, камо ли са влечуги, но ето, че техният стопанин е успял да създаде толкова силна връзка и доверие у тях, че те му позволяват да ги наглася в желаните стойки за целите на добрата и атрактивна фотография.

 

  Снимките с игуаните на Хенри красят най-различни изложби, календари, картички, фирмени лога. Където и да отиде Хенри взема малка група от своите любимци със себе си и всеки път се превръща в атракция.

 

  Хенри е канен като гост в предавания по Animal Planet, „Шоуто на Чеви Чейс”. През 2006 г. той се появява заедно с игуаните във франчайза „Ripley's Believe It or Not!”, а по-късно е включен в книгата „Ripley's Believe It or Not! Expect...The Unexpected.”

 

 

  През 1992 излиза книга със съвети в отглеждането на игуани, чийто автор е Хенри. В нея той влага натрупаните си знания и умения по темата. Книгата носи заглавие "Наръчник в отглеждането на игуани" и до момента е преиздавана три пъти.

 

Харесайте страницата ни във Facebook