Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Да разходиш куче...

Сподели:

Отглеждането на домашен любимец в градски условия, особено ако е куче, може да се превърне в голямо неудобство, когато липсват условия за удовлетворяването на една от основните му потребности– р а з х о д к а т а

виж в пълен размер

   LET ME OUT !!!

Обикновено между позволените /обособените за целта зони/ и непозволените места /района на детски градини и площадки, болнични заведения и пр./ се простират обширни улични пространства, които са негостоприемни за вас и вашия четириног приятел. Цъкащи баби и вманиачени по здравето на децата си майки гледат на вашата малка група като на развъдник за вируси, бактерии и други нехигиенични отпадъци. Добре е да знаете, че те нямат нищо против вас, но в лицето на вашия любимец, те виждат единствено заплаха за своята безопасност и тази на хората около тях.

Not MY fault...

Безпредметно е да им обяснявате, че заплахата идва от друго място – от недобре изградената инфраструктура за целите на разходката на домашните любимци, от недобре свършената работа на институциите по настаняване на бездомните животни в приюти, ангажимент, който между впрочем трябва да изпълнят до края на 2015 г., от тромавите действия по промяна на Закона за защита на животните, от липсата на Зоополиция и т.н.

The Rules 

Все пак можете да си гарантирате безопасна, ако не винаги приятна, разходка, като спазвате няколко основни правила:

  •     не позволявайте на кучето да ви разхожда;
  •     задължително носете регистрационните му документи; 
  •     ако е с тегло по-голямо от едногодишно дете, т.е. 10 кг., го водете с намордник и    задължително му продупчете билет в градския транспорт, освен ако не е куче-водач. 
  •     не забравяйте също така, че не е позволено разходката на кучето да се извършва от вашето дете, ако е на възраст под 14 г., освен в случаите, когато се придружава от пълнолетно лице. Ако няма към кого друг да се обърнете, знайте, че и у нас вече се наложи професията гледач на куче срещу средно заплащане за около 3 лв. на час.

The Price

Глобите за констатирано нарушение на приетите наредби по общини, засягащи придобиването, притежанието и отглеждане на домашни любимци, варират между безобидните 20 и 50 лв. и далеч по-солидните 200 и 500 лв.   

 Но в случая цената, на която може да възлезе една разходка не е толкова важна. По-важното е да се опитаме да запазим удоволствието си и това на другите, когато, с куче, или без, споделяме общата, макар и недотам приветлива градска среда.

Харесайте страницата ни във Facebook