Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Английски булдог от полите на Родопите

Сподели:

 

         

Бебе Английски Булдог
виж в пълен размер

  Представителите на породата Английски булдог са особено подходящи за отглеждане в градски условия, поради това, че дори ограниченото пространство на дома не би било проблем за тях.  Достатъчно е да има към кого да се привържат и най-вече да има човек, на когото да се подчинят. Важно е техният стопанин да знае, че тези кучета имат нужда да усещат в отношенията йерархия на властта, поради което, ако човекът не предприеме стъпки към овладяването на лидерската позиция, то това ще направи самото куче. Казано по друг начин, ако представителите на този вид не бъдат подчинени своевременно, те най-вероятно ще проявят агресия в една по-зряла възраст. А иначе темпераментът, който носят, ги прави любвеобилни, закачливи, грижовни, въпреки че е трудно да се открие типичният английски аристократизъм в поведението им. Отличават се с лека тромавост в движенията, която се засилва с възрастта, хъркат силно, а и не са особено внимателни, когато се хранят. По-скоро приличат на непроходили бебета, поради което лесно се превръщат в малкия нов член на семейството. Неособено големият им размер и късата им права козина са само отличителни физиологични особености, които имат значение, особено, когато изборът на домашен любимец трябва да бъде съобразен с обстоятелства от битов характер, като наличното жилищно пространство например, за да може притежаването на куче да се превърне в пълноценно и удоволствено съжителство.

В България породата Английски булдог е една от по-малко популярните за развъждане. Изключително успешно в тази посока се реализира развъдникът “DESIRE FOR TOUCH” със седалище във Велинград. Отговорното отношение към запазване и развиване на най-добрите качества на породата превръща техните кучета в шампиони от престижни киноложки форуми.


Едни от любимците на почитателите на породата, а както изглежда и на съдийския състав, са

Английски Булдог Angel Mr. Barklay
виж в пълен размер

Angel Mr. Barklay

Junior Club Winner

CLUB SHOW “CLUB BULLDOG-BULGARIA”

Date: 23.10.2010;

Judge: Mrs. Judith Dows (OUTDOORS BULLDOGS) UK

 

 

 

 

 

 


Английски Булдог British Queen
виж в пълен размер

British Queen 

Junior Club Winner

12th Club Show of Club Bulldog Bulgaria

Date: 15.10.2011г.

Judge: Mr. Arthur Rowe (ROCKYTOP BULLDOGS) UK

 

 

 

 

 


Английски Булдог Despina
виж в пълен размер

 и Despina

Club Winner 

13th Club Show of Club Bulldog - Bulgaria

Date: 13.10.2012

Judge: Mrs. Sonia Saxon (Bagibeli Bulldogs) UK

BOS winner

15th CLUB SHOW OF CLUB BULLDOG - BULGARIA

Date: 12.04.2014

Judge: Mrs. Sissy Adramitli (Soul Guardian Bulldogs)

 


   Може да се запознаете с тях, както и с другите забележителни представители на породата, отгледани от “DESIRE FOR TOUCH” на тяхната електронна страница www.desirefortouch.com, където е поместен богат снимков материал, а също и детайлна информация за родословието на всяко кучило.

 

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook