Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

9 признака, че детето ви не е готово да приеме куче у дома

Сподели:

  Идеята да има ново куче в семейството се свързва с вземане на важно решение, с което всички членове трябва да бъдат съгласни. Фактът, че в дома има деца означава, че тaзи стъпка трябва още по-внимателно да се обмисли. Много деца твърдят как искат да имат куче, но не осъзнават колко големи са отговорностите, как ще се промени животът в дома и ще трябва да се наложат някои лишения, да се проявява повече търпение и разбиране към кучето. Наличието на куче действително налага промени в начина на живот и опитът показва, че някои деца не са готови за тях.

  Ако следните признаци се забелязват у вашето дете, може би решението за вземане на куче трябва да почака малко.

 

  1. Детето не взема участия с дискусията за бъдещото куче в семейството. Децата, които искат да имат куче не се колебаят да изразят мнението си по въпроса. Някои биха посочили дори цвета и вида на козината, която искат да има кучето. Готови са дори с идеи за име, място където да спи, играчки, с които да си играе.

 

  2. Детето харесва кучета, но не дава признаци, че иска да се грижи за такова. Някои деца нямат нищо против кучетата, стига да си нямат работа с тях. На мнозина не им се нрави факта, че кучетата с дълга и гъста козина се скубят и цялото жилище се изпълва с косми, които, ако не се чистят редовно се оформят в топки, които започват да се търкалят из помещенията.

 

  3. Искате да вземете куче, за да научите детето на отговорност. Тази концепция се оказва погрешна в някои случаи, защото всичко зависи от човека. През първите няколко седмици след като сте приели кучето в дома си, детето може и да се грижи и да проявява отговорност, но дали после няма да му мине меракът? Присъединяването на куче към семейството няма да имплантира автоматично нравствените ценности, които досега са били все чужди за детето.

 

  4. Много родители смятат, че когато детето е привързано към кучето, то ще се грижи за него, ще го разхожда, ще подрежда бъркотията след него, ще му сменя често купата с вода и храна. Накрая обаче се получава така, че отново мама и татко са тези, които чистят и разхождат кучето.

 

  5. Има деца, на които им е  трудно да изпълняват точно дадени инструкции и да бъдат постоянни в действията си. Многото храна, която слагаме на масата веднага привлича интереса на кучето и то започва да скимти и гледа жално, за да получи нещо. Трапезната храна не е полезна за кучета. Детето трябва добре да знае, че не бива да подхвърля на кучето остатъци от обяда или вечерята. Много деца не успяват да устоят и подхвърлят на кучето някоя пържола под масата без да съзнават, че по този начин може да му навредят.

 

  6. Ако детето има натоварена програма, кучето у дома може допълнително да го изморява. Много деца освен на училище ходят на допълнителни курсове, тренират спорт и тези дейности носят физическа и умствена умора. Не е добра идея детето да се прибира у дома, посрещано от куче, пълно с енергия, искащо игри и разходки.

 

  7. Детето е малко или е още бебе. Ново бебе в дома заедно с ново куче може да докара на някои членове на фамилията нервност и напрежение, което е лошо за всички най-вече на кучето и бебето.

 

  8. Детето е склонно към агресия. Ако детето се бие често с връстниците си и показва агресия у дома, не е добра идея да се взема куче, защото има опасност животното да бъде малтретирано когато родителите не са си вкъщи.

 

  9. Детето се страхува от кучета. Някои деца се страхуват от всички кучета, а с други само от определени породи. Куче в дом, в който детето изпитва страх от кучета е като нож с две остриета. В най-добрия случай това може да помогне на детето да преодолее страха си, виждайки, че не всички кучета са опасни и страшни, но може да има и обратен ефект - да задълбочи страха, да причини психически дискомфорт.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook