Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

7 прости житейски уроци, на които ни учат животните

Сподели:

  Животните изобщо не са за подценяване. В мига, в който забравим колко са умни и находчиви те винаги намират с какво да ни вземат ума. Интересно е как понякога само докато ги съзерцаваме си даваме сметка за много житейски истини. Също както децата и животните изпълват дома с радост и живот.

 

Кои са най-важните уроци, които животните ни подтикват сами да осъзнаем? Ето някои от тях.

 

Ежедневна разходка е важна

  Ходенето пеша е най-лесната форма на физическо натоварване. Разхождайки се изгаряме излишни калории и допринасяме за поддържане на добро здраве. Ходенето помага да се справим с депресията, понижава риск от развиване на диабет от втори тип, понижава риска от рак на дебелото черво и рак на гърдата. Редовните разходки укрепват костите и избистрят ума. Затова не губете и минута повече - вземайте кучето и излизайте навън да го разхождате!

 

Придържане към точен график

  Макар домашните животни да не знаят кой ден от седмицата е днес те живеят подредено и следват своя биологичен часовник. Същото трябва да правим и ние. Ако всеки ден си лягате и ставате в определен час, ще бъдете много по-добре наспали се и отпочинали. Тази рутина спомага за по-качествения сън и е добре да не се нарушава  през почивните дни. По същия начин трябва да се установят приблизително еднакви часове и за останалите ежедневни действия – хранене, къпане, обличане, готвене, чистене.

 

Ползата от дрямката

  Не ви ли действа заразително спокойствието, което излъчва дремещата котка полегнала на дивана? Кратката дрямка в ранния следобед е полезна за здравето. Не е ли това още един урок на който ни учат животните? Учени са направили изследване в което са участвали 24 000 души. Резултатите показват, че хората, които отделят време за дрямка намаляват с 37% риска от сърдечно заболяване. Освен това 15-20-минутната дрямка зарежда с енергия, повишава работната продуктивност и прави хората по-будни.

 

Пиенето на вода е жизнено необходимо

  След продължителна и изтощителна игра кучетата винаги търсят да пият вода. Водата е най-мощният антиоксидант. След поредната тренировка във фитнеса е по-добре да пиете минерална вода, а не сода, Кока-Кола или Спрайт. Водата е най-доброто средство срещу дехидратиране. През горещите летни дни е препоръчително да се пие повече вода (около 2 литра на ден). Водата осигурява флуид, който е жизненоважен за тъканите и мускулите.

 

Показвайте обичта си към близките

  Животните никога не изпитват предразсъдъци, не мислят какви биха били последиците от тяхна постъпка. Когато обичат някого те винаги му показват своята любов и привързаност. Не забравяйте, че малките жестове са тези които заздравяват отношенията между хората.

 

Не подценявайте езика на тялото

  Животните са изключително добри в разчитане езика на тялото за разлика от повечето хора. Умението да се разпознават мисли и чувства чрез погледи, жестове, стойка на тялото и прочие, крие страшно много ползи.

 

Харесайте страницата ни във Facebook