Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

7 причини да си вземете екзотичен домашен любимец

Сподели:

  Паяци, змии, скорпиони, тарантули, хамелеони, гекони, игуани - всички те се водят нестандартни животни, които идват от екзотични страни. Понякога не сте ли се замисляли какво би било ако у дома си имахте не златни рибки, кучета, котки, хамстери или папагали, а нещо по-специално, което да създава тръпка. Всъщност идеята за гледане на нестандартен домашен любимец не е толкова страшна или чужда на повечето хора.

  Ако се замисляте, но ви трябва допълнителна мотивация преди на направите решаващата крачка, може да се запознаете със седем на брой причини, които изтъкват предимствата от гледането на екзотичен любимец у дома.

 

Ще заобичате това животно

Паяците са забележителни създания и е много забавно да се гледа един у дома. Самите грижи за него, да го наблюдавате как расте с времето, да го докосвате и храните ежедневно - това ще развие у вас голяма привързаност.

 

Ще бъдете център на вниманието където и да отидете

Хората, които отглеждат нестандартни домашни животни, моментално стават обект на внимание, особено ако техни любимци са разни плашещи околните създания като паяци, змии или скорпиони. Има един ексцентричен холивудски фотограф на име Henry Lizardlover (Lizardlover – „обичащ гущерите”), който става известен заради своята голяма любов и привързаност към своите домашни игуани. Интересното е, че когато той излиза и ги взема със себе си, сяда в кафене, изважда ги от раницата и ги поставя на специални миниатюрни канапенца. Това моментално привлича погледите на минувачите, които първоначално не вярват че животните са истински.

 

Забавно е

Чинчилата също се води екзотично животно, но ако много ви доскучава от нейния миловиден вид и спокоен начин на живот, вземете си тарантула. Те не са опасни. Да, водят се отровни, но тяхната отрова не е смъртоносна за човека. Ухапване от силно отровна тарантула няма да сложи край на живота на човек, а само ще създаде известен дискомфорт на тялото му - схващане на мускулите, което ще отмине за няколко дни. Интересно при тарантулите е, че те имат забележителна окраска. Тялото им е покрито с малки лъскави власинки.

С екзотичния домашен приятел започва ново приключение в живота

Всеки, който търси по-силни усещания няма дълго да се задоволи с еднообразния и спокоен живот с домашното куче или котка. Екзотичните животни внасят тръпка и раздвижват атмосферата в дома. Те са активни предимно нощем и тогава е много интересно да се наблюдават и изучават. Не сте предполагали какви необикновени способности могат да ви демонстрират тези животни, някои от които биха се оказали полезни за настоящ служебен проект, например. 

 

Животните ни правят по-отговорни

Изхождайки от факта, че някои екзотични животни са опасни, това означава, че техният стопанин трябва да има много отговорно отношение към грижите за тях, за да не стане беля. Грижите за такъв тип домашни любимци създават полезни навици у човека - учат на постоянство, прилежност, сериозно отношение. Има моменти, в които животното е уплашено или агресивно - те ще ви научат как да се справяте в такива напрегнати ситуации.

 

 

Срещи с други стопани на екзотични животни

Такива срещи са полезни, защото на тях хората разменят информация и полезни съвети свързани с отглеждане на нестандартни животни. Усещането е приятно, защото това са хора, които ви разбират и споделят вашите вкусове и гледище спрямо екзотичните същества.

 

По-лесни за гледане

Повечето екзотични животни като скорпиони, змии, тарантули стоят в терариуми и нямат нужда да бъдат разхождани по два пъти на ден както кучетата. Те обаче изискват по-различна храна като например мишки, или буболечки, но това не би представлявало проблем, защото всички зоомагазини предлагата такава храна.

 

Харесайте страницата ни във Facebook