Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

7 лесни за гледане домашни животни

Сподели:

  Ако обичате животните, навярно трудно бихте се задоволили да отглежданте само едно у дома, особено на фона на голямото разнообразие от домашни любимци, чакащи някой да ги осинови. Ако се каните да имате нов домашен приятел, но искате това да не коства много грижи и усилия вижте какви варианти се отварят пред вас.

  Това е списък, включващ седем вида животни, които са лесни за гледане и същевременно ще изпълнят дома ви с живот и повече уют.

 

1. Златни рибки

Какво по-лесно за гледане от декоративни рибки. Те идеално се вписват във всякакъв декор и карат помещението да изглежда по-живо и красиво. Разбира се и те се нуждаят от елементарна грижа като поддръжка на оптимална температура на водата, регулярно чистене на аквариума и балансирана храна.

 

2. Рибки Бета

Наричат се още фън-шуй рибки, тъй като още от древен Китай се смятат за символ на спокойствието и късмета в дома. Имат две двойки хриле и могат да извличат въздух от водата, поради което не се нуждаят от помна за филтриране при отглеждането. Хранят се с живи червеи, бета храни, саламура и стандартна храна за аквариуми рибки. Може да се гледа по една в кръгъл аквариум или достатъчно просторна ваза. Препоръчва се водата да се сменя редовно и в нея да се добавят бета овлажнители, които да допринасят за убиването на по-опасните токсини и хлора, съдържащ се в чешмяната вода.

 

3. Котки

Котките също се отнасят към групата на лесните за отглеждане домашни любимци. Те не изискват много грижи, но за сметка на това в тяхно лице може да намерите чудесен приятел, който да допринася за спокойствието на домашната атмосфера. Сами си ходят до тоалетна, сами се къпят. Нужно е да им се осигурява качествена храна, да се чисти тоалетната и периодичен преглед при ветеринар. Котките са много добри другари и се отплащат за доброто отношение. Добър избор са, стига да нямате алергия от котки.

 

4. Куче

Те са активни, изпълнени с енергия и живот. Лесни са за гледане. Единственото, от което имат нужда е храна, разходка и внимание. Умеят сами да се грижат за себе си. Нужно е в началото да минат базисно  възпитание, след което ще имате в тяхно лице верен другар.

 

5. Морски рак отшелник

Някои го наричат морски рак пустинник и е забележително създание, което може да се гледа у дома. За да живее дълго са нужни само няколко неща: прясна вода, пясък, сол, храна и обич. 

 

6. Хамстер

Този малък пухчо е едно от най-забавните и мили животни. Когато натъпче бузите си с храна се превръща в най-очарователната гледка на света. Хамстерите също не се нуждаят от много грижи. Стопаните им трябва да им осигурят терен, покрит с талашит, където да спят, храна, малко вода, играчки и разбира се внимание и добро отношение. За да живеят щастливо,  трябва да се чувстват обичани.

 

7. Влечуги

Не всички са любители на влечугите, защото първото, което изниква в съзнанието на човек е образи на змии и крокодили. В групата на влечугите обаче спадат и други животни, които се отличават с благ характер и никога не биха нападнали човек. Игуани, костенурки, гекони, хамелеони - те са миролюбиви създания, не са месоядни (с изключение на гекона и някои видове хамелеони), а с екзотичния си вид внасят свежест в домашната обстановка. Освен това се гледат лесно. Грижите за тях се свеждат до осигуряване на храна, вода, терариум с UV осветление, клон, място, което да превърнат в гнездо. Не може да сте сигурни, че не искате игуана, хамелеон или гекон е дома си, ако не опитате и видите как е.

 

Харесайте страницата ни във Facebook