Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

6 знака, че сте обсебени от своя домашен любимец

Сподели:

  Всеки добър стопани милее за любимото си животно без значение дали е котка, куче, хамстер, морско свинче или папагал. Но както знаем обичта понякога много лесно може да прерасне в обсебване. Когато целият свят да се върти около домашния ви любимец, това не е добре нито за вас, нито за самия него. Животните искат да се чувства обичани, но не и задушавани от любов.

  Научете дали и вашата обич няма тенденция да прерасне в обсебване. Как? Като прочете няколко най-често срещани признаци, които издават, че сте започнали да прекалявате. Не забравяйте, че всичко, което е в твърде големи количества, в даден момент започва да вреди.

 

1. Домашният любимец е с най-висок приоритет

  Сигурен знак, че сте обсебени, е да оставяте настроенията и желанията на животното да диктуват какво ще се случва в ежедневието ви. Пример: трябва да изберете да излезете с приятели, да прекарате време със семейството или любимия човек, но вместо това решавате да изведете кучето на разходка, която продължава с часове.

2. Говорите единствено и само за домашния си любимец.

  Не е лошо да се говори за животни – те са обект на толкова много забавни случки, които си заслужават да бъдат разказани, но ако това винаги се превръща в централна тема на разговор, има опасност събеседниците да се отегчат. Не е нормално всеки път да се обсъждат теми, свързани с кучета и котки.

3. Организирате парти в чест на домашния любимец.

  Такива събития рядко се срещат в България, но в чуждите страни особено в САЩ има любители на животните, които редовно организират чаено парти с кучета или пък кучешки сватби. Малко е прекалено, не мислите ли? Освен това животните не разбират ефекта от такива мероприятия.

4. Не може да заспите, ако домашния приятел не е до вас.

  Да, котката и кучето създават приятен уют и помагат за по-лесно заспиване, но ако изобщо не може да заспите без пухкавия приятел да легне до вас, това също може да се изтълкува като обсебеност, която влияе нездравословно.

5. Шиете по поръчка дрехи на котката и кучето, които да си отиват с вашите.

  Подобно на партитата и това е ненужно и издава, че може да сте обсебени от домашното си животно. За някои кучешки и котешки породи е добре да носят дрешки през студените зимни дни навън, за да се предпазят от студа или от вредните UV лъчи през лятото, но ако случаят не е такъв, няма смисъл да налагате на животното да ходи облечено като вас само за да покажете някакъв стил.

6. Публикувате постоянно снимки на домашния любимец в социалните мрежи

  Доста често явление в ерата на дигиталните технологии. С това рискувате да прекрачите границите на търпението на вашите виртуални приятели и лека-полека да започнат да ви отбягват. Снимките и видеоклипове с животни носят радост и са популярни по социалните мрежи, но не и когато са твърде много и начесто. Ако всеки ден качвате дълга поредица от еднотипни снимки на вашия домашен приятел, рискувате да събудите всеобщото неодобрение.

 

А Вие разпознахте ли се в някои от посочените примери? 

Харесайте страницата ни във Facebook