Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

21 факта за Grumpy Cat, които ще много ще ви изненадат

Сподели:

1.      Сърдитото коте е ТЯ и това е нейният творчески псевдоним. Котето в действителност се нарича Tardar Sauce и е родена на 4 април 2012 г.Тя е предствител на смесена порода , кръстоска между  Регдол (от англ. rag-doll озн. "парцалена кукла") и Сноу шу ( showshoe озн. "снежна обувка").

 

2.      Тя изглежда винаги сърдита и недоволна и именно в това се крие нейният чар, който покори милиони хора по света. Тялото на Grumpy Cat не е добре развито по рождение. Случва се при някои котки. Има къси крачета и ходи поклащайки се.

 

3.      Стопанката на Grumpy Cat се казва Табата Бъндесен от Мористаун, Аризона.

 

4.      Grumpy Cat става известна след като Брайън - братът  на Табата - публикува снимка на котето в новинарския портал Reddit на 22 септември 2012 г.

 

5.      Макар да изглежда вечно сърдита, по думите на своята стопанка Grumpy Cat всъщност е едно много мило и жизнерадостно коте. За брата на Grumpy Cat, който се казва Pokey, мрачното настроение е много по-характерна черта .

 

 

6.      Като типична звезда и Grumpy Cat  си има мениджър на свое разположение. Той се казва Бен Лашес. Същият официално представя и още две котки знаменитости  -  Nyan Cat и Keyboard Cat.

 

7.      Сърдитото коте има марка кафе, кръстено на негово име – „Grumppuccino”, което се произвежда от компанията Grenade Beverages.

 

8.      На второто издание на годишния фестивал за котешки филми и видеа Grumpy Cat бе удостоена с първа награда "Златно коте".

 

9.      Grumpy Cat се е появяла в много телевизионни предавания като "Добро утро, Америка", VH1’s Big Morning Buzz Live, Anderson Live, Today и др.

 

10.  През 2013 г. на пазара излизат календар и книга с Grumpy Cat, които се превръщат  в тотални бестселъри.

 

11.  В началото хората са смятали, че сърдитата физиономия на Grumpy Cat е твърде сладка и впечатляваща, за да бъде истинска и най-вероятно е постигната с помощта на Photoshop. Но това не е вярно. Физиономията на Grumpy Cat е съвсем автентична.

 

12.  Grumpy Cat обича да прекарва времето си в сън и спи по гръб.

 

13.  Нови снимки на Grumpy Cat се правят само веднъж в седмицата. Нейните собственици са решили така с идеята да пазят спокойствието на животното колкото може повече.

 

14.  Като всяка друга котка и Grumpy Cat много обича да се крие зад пердета.

 

15.  Има спекулациите, че Grumpy Cat е била специално отглеждана, за да стане интернет знаменитост. Стопанката ѝ твърди, че славата е дошла съвсем ненадейно и не е била търсена.

 

16.  На събитието South by Southwest (SXSW) се събира опашка от над 600 души, които са изгаряли от желание да видя на живо Grumpy Cat. Сред тях са били писателите Нийл Гайман, Ал Гор и актьорът Иън Сомърхолдър.

17.  Сърдитата физиономия, която се превърна в запазена марка на Grumpy Cat и причина за нейния голям успех, е всъщност резултат от нейната недоразвитост.

 

18.  Ходейки Grumpy Cat се поклаща леко. Това се дължи на недобре развитите ѝ крачета по рождение. Освен това се страхува от скачане и височини.

19.  Преди да дойде успеха на Grumpy Cat, нейната стопанка Табата е работела като сервитьорка в ресторант „Червения омар” в Аризона. След бума, който снимката на котката предизвиква, Табата бързо се преквалифицира в мениджър на Сърдитото коте.

 

20.  Фотосесия с Grumpy Cat има поместена в един брой на списание "TIME". Котето е било специален  гост и на списание "Forbes".

 

21.  Името и физиономията на котето стават официално търговска марка от януари 2013 г.

 

Харесайте страницата ни във Facebook