Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бразилски мастиф

Сподели:

Бразилски мастиф / Fila Brasileiro (225)

Други наименования: Фила Бразилиеро; Као Фила Бразилейро

Порода от Втора група - Секция 2 - Молосоидни породи

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Както се подразбира от името му, родината на бразилския мастиф е Бразилия. Данни за него има от преди няколко столетия. Породата е резултат от кръстосването на английски мастиф, блъдхаунд, булдог и рафайерос. Ловно куче, преследвач. Смело и лоялно куче. Със силно развити защитнически и териториални инстинкти.

Външен вид

Отличава се по висящата кожа на тялото.
Височина: 63-74 см.
Тегло: 40-50 кг.
Тяло: голямо
Глава: с издължена муцуна
Уши: висящи
Челюсти и зъби: има висящи горни устни
Козина: мека, къса
Окраска: среща се в много цветове, но най-често в цвят бриндъл, в жълто-кафяво или в черно, като са възможни сиви или бели шарки

Характер и поведение

Разбира се добре с внимателните  и по-големи деца и с другите домашни любимци в семейството, но е добре да бъде правилно социализиран от ранна възраст и да не се държат зле с него.

Отглеждане

Стопаните му трябва да имат опит в отглеждането на кучета, тъй като бразилският мастиф е силно куче и може да стане агресивно ако не се възпита правилно. Добре е да се хранят често, на малки порции, защото са предразположени към подуване. Козината му не изисква специални грижи.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Предразположен е към проблеми със стомаха, дисплазия на тазобедрената става и очни проблеми. Продължителността на живота му е около 9 - 11 години.

Цена: 1000$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook