Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Мастиф

Сподели:

Мастиф / Mastiff (264)

Порода от Втора група - Секция 2 - Молосоидни породи

Произход, качества и предназначение на породата

Това е древна порода, за която има сведения от 2000 години. Съществуват различни теории за произхода й - или е внесена в Англия от финикийски търговци, или от римляните. Породата е застрашена от изчезване през Втората световна война, но тогавашните селекционни програми успяват да я запазят. Мастифите са много интелигентни, смели и наблюдателни кучета. Още от началото на своето развитие тези кучета са били чудесни пазачи и приятни компаньони за човека. 

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 60 до 73 см.
Тегло: от 30 до 45 кг.
Тяло: голямо, с добре развита мускулатура
Шия: голяма и силна
Глава: с квадратна форма, с широко чело и бръчки
Очи: с кафяв цвят
Уши: висящи
Опашка: носи се надолу и е заострена в своя край
Козина: къса, гъста
Окраска: светлобежова, прасковена, бриндъл, сребриста

Характер и поведение

Мастифите са много спокойни и тихи кучета, изключително предани на своите стопани, известни са още като „кротки великани“. Силно се привързват и не обичат да остават сами. Добри са с по-големите и внимателни деца и с домашните любимци, с които са отраснали. Любимото им занимание е да се излежават на дивана.

Отглеждане

Мастифите спокойно могат да се отглеждат в апартаменти и малки къщи, тъй като не са активна порода и не се нуждаят от много разходки, но все пак такива трябва да им се осигуряват, защото има опасност да затлъстеят. Лесно се поддават на обучение, а козината им не изисква специална поддръжка.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата е предразположена към проблеми с очите, дисплазия на тазобедрената става и сърдечни проблеми, а средната продължителност на живота на тези кучета е около 11-13 години.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook