Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Блъдхаунд

Сподели:

Блъдхаунд / Chien de Saint-Hubert (84) (Bloodhound)

Порода от Шеста група - Секция 1 - Гончета

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на блъдхаунда е Белгия. Данни за породата има от преди хиляди години. Предполага се, че породата е била пренесена в Англия още през Средновековието. Блъдхаундът е отличен помощник в лова и добро полицейско куче.

Външен вид

Височина: 50-66 см.
Тегло: 40-50 кг.
Тяло: голямо, с отпусната кожа около главата и шията
Шия: мускулеста
Глава: с издължена муцуна
Очи: в тъмни цветове, хлътнали
Уши: висящи, големи
Опашка: носи се над гърба
Крайници: мускулести
Козина: къса, мека около ушите и главата, а по останалата част на тялото е по-твърда
Окраска: светлокафяво с черно, светлокафяво с ливър, светлокафяво с червено

Характер и поведение

виж в пълен размер

Блъдхаундът е енергично, мило и любопитно куче с много благороден характер. Представителите на породата са много социални, силно се привързват към своите стопани и обичат да бъдат галени.
Отнасят се много добре с децата в семейството. Не показват агресия дори и към непознатите. С другите домашни животни се разбират, с изключение на мъжките кучета, които обичат да доминират. 

Отглеждане

Апартаментите са подходящи за неговото отглеждане, но се нуждае от много движение и редовни разходки. Обучението на блъдхаундът изисква известно търпение. Козината му не изисква специална поддръжка, а ушите трябва често да се проверяват, за да се избегнат инфекции.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Блъдхаундът е предразположен към затлъстяване, ентропия, дисплазия на тазобедрената става и проблеми със стомаха. Продължителността на живота му е около 10 - 12 години.

Цена: 500$ - 800$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook