Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бандог

Сподели:

Други наименования: Американски мастиф; Американски бандог мастиф

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Бандогът е хибридна порода куче, чиято родина е Америка. Данни за тези кучета има от втората половина на миналия век. Именно по това време американският ветеринар Джон Суинфорд кръстосва неаполитански мастиф с американски питбул териер. Същата порода се е получила и по-късно, след кръстосването на американски питбул териер с английски мастиф. Тези кучета са бързи, решителни, много смели, интелигентни и лесно разбират какво се очаква от тях. Със своите внушителни размери и силно развити защитнически инстинкти се справят чудесно като охранители, както на всякакво имущество, така и на своите стопани. 

Външен вид

Височина: мъжки - от 63 до 73 см., женски - малко по-ниски
Тегло: мъжки - от 45 до 63 кг., женски - до 38 кг.
Тяло:  масивно и с добре развита мускулатура
Глава:  голяма, с правоъгълна муцуна
Очи: те са с различен цвят при различните окраски
Козина: къса
Окраска: черна, синя, бежова, червена

Характер и поведение

Бандогът силно се привързва към своите стопани и се нуждае от тяхното внимание, за да се чувства добре. Това куче притежава всички необходими качества, за да се превърне в чудесен домашен любимец. Отнася се добре с децата и другите домашни животни, с които е отраснал, но никой не би искал да бъде неканен гост в неговата компания. Силно изразените му защитнически инстинкти го правят много подозрителен към непознатите и дори го наричат „тих омиротворител“, защото почти не лае.

Отглеждане

Американският мастиф може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни и продължителни разходки.  Желателно е да се отглежда от хора с известен опит и повече свободно време, защото тези кучета обичат да доминират и ако не се възпитават правилно могат да станат агресивни. От ранното му социализиране зависи и отношението му към децата и другите домашни любимци в семейството. Козината на тези кучета не се нуждае от специални грижи и се поддържа лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Американският бандог мастиф е предразположен към проблеми с тазобедрената и лакътната става. Средната продължителност на живота му е около 10 години.

Цена: 200$ - 600$

Уикипедия

Развъдници

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook