Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Американски питбул териер

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Американският питбул териер е резултат от кръстосването на териер с питбул. Представителите на тази порода са умни, силни, предани и много смели кучета с добре развити защитнически инстинкти. В миналото са ги използвали предимно като фермерски кучета, а днес се отличават и като ефективни кучета пазачи, способни на всичко, за да защитят своите стопани.

Външен вид

Височина: от 35 до 60 см.
Тегло: от 10 до 35 кг.
Тяло: яко и с добре развита мускулатура, много подвижно, с широк и дълбок гръден кош
Шия: с добре развита мускулатура
Глава: широка
Очи: кръгли, в разнообразни цветове
Уши: купират се
Челюсти и зъби: силни, сключват ножицовидна захапка
Опашка: тънка и дълга
Козина: къса, лъскава, гъста, мека
Окраска: в най-разнообразни цветове 

Характер и поведение

Широко разпространено е твърдението, че тези кучета са много агресивни, но причините за това най-вероятно са неправилното им кръстосване с други смесени породи или насърчаването на бойните им инстинкти. Ето защо те са забранени за отглеждане в някои страни. Изключително важно е тези кучета да бъдат социализирани правилно от малки, за да не се разбират с другите домашни животни в семейството. Ако това бъде направено, то те със сигурност ще се привържат силно към своите стопани и ще покажат истинския си и по природа благ характер, искрено ще се радват на вниманието, което им се обръща и ще бъдат послушни. 

Отглеждане

Американските питбул териери могат да се отглеждат в апартаменти, но имат нужда от редовни разходки и упражнения. Желателно е да бъдат възпитавани и обучавани от хора с опит в отглеждането на кучета, защото неправилният подход към тях може да отключи в тях по-буйно поведение. Козината им не изисква специални грижи и се поддържа много лесно. 

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Американските питбул териери са предразположени към дисплазия на колянната става и към някои алергии, но като цяло се отличават с добро общо здравословно състояние. Средната продължителност на живота им е около 12 години.

Цена: 350$ - 800$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook