Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Аусидудъл

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Породата аусидудъл е резултат от кръстосването на пудел и австралийска овчарка. Тези кучета са много интелигентни и са популярни като охранители на стада с добитък. Също така са определяни като дизайнерски кучета. 

Външен вид

Височина: от 51 до 76 см.
Тегло: от 11 до 31 кг.
Тяло: мускулесто, с правоъгълна форма
Глава: пропорционална на тялото, правоъгълна муцуна с характерни мустаци
Козина: мека, къдрава
Окраска: синьо мерле, червено, кафяво и комбинация от бяло и черно

Характер и поведение

Аусидудълът е много лоялен към своите стопани, а това го прави изключително приятна и желана компания вкъщи. Много е социален и се разбира чудесно с децата и другите любимци от семейството, към което принадлежи. Не е подходящ за куче пазач, защото е прекалено приятелски настроен към непознати хора.

Отглеждане

Породата може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни и продължителни разходки. Тези кучета лесно се поддават на обучение и бързо разбират какво се очаква от тях. Козината им се поддържа лесно, но освен сресване има нужда и от често подстригване.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Аусидудълът е предразположен към дисплазия на тазобедрената става и проблеми с колянната капачка, но като цяло е с добро здравословно състояние. Средната продължителност на живота му е около 12-15 години.

Цена: 800$ - 1000$

Харесайте страницата ни във Facebook