Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бяла швейцарска овчарка

Сподели:

Бяла швейцарска овчарка / Berger Blanc Suisse (347) (White Swiss Shepherd Dog)

Други наименования: Бяла овчарка

Порода от Първа група - секция 1 - Овчарски кучета

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на бялата овчарка е САЩ.  Първите кученца с бял цвят се появяват в котилото на немска овчарка. Интересът към породата се засилва и през 60-те години на миналия век я признават официално като отделна порода. Много умно и изключително смело куче. Добри полицейски кучета и надеждни пазачи.

Външен вид

Приличат на немските овчарки.
Височина: 55-65 см.
Тегло: 35-40 кг.
Тяло: мускулесто, пропорционално
Глава: с издължена муцуна
Очи: с бадемовидна форма
Уши: прави
Опашка: носи се надолу, леко по-бухнала
Козина: средно дълга
Окраска: бяла

Характер и поведение

Много приятни компаньони. Игриво, работливо и лоялно куче. Куче, на което може да се разчита, истински най-добър приятел. Няма проблеми в съжителството му с децата и другите домашни любимци в семейството. Към непознати е резервиран и подозрителен.

Отглеждане

Могат да се отглеждат в апартаменти, но се нуждаят от редовни разходки и упражнения, само така могат да се поддържат физически и психически. Поддава се много лесно на обучение. Козината им не изисква специална поддръжка.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Предразположена е към дисплазия на тазобедрената става, затлъстяване и проблеми с очите. Продължителността на живота й е около 12 години.

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook