Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Американска овчарка

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Американската овчарка е резултат от кръстосването на по-големи немски овчарки, като резултатът от това са много интелигентни, енергични и дружелюбни кучета, които са по-големи от немските си роднини. Породата се появява през 60-те години на миналия век в Ню Йорк, благодарение на селекционерката Тина Барбер. 

Външен вид

Височина: от 71 до 76 см.
Тегло: мъжки - от 45 до 59 кг., женски - от 36 до 45 кг.
Тяло: пропорционално и мускулесто
Глава: има издължена муцуна
Очи: в бадемовидна форма
Уши: изправени
Опашка: бухнала и висяща надолу
Крайници: мускулести
Козина: дълга, мека или със средна дължина и твърда на допир
Окраска: сива или жълто-кафява с черно

Характер и поведение

Американската овчарка е лоялно и дружелюбно куче, което обожава компанията на своите стопани. Обикновено се държи резервирано към непознати, но не е от агресивните кучета. Ако се социализира правилно, би могла да свикне безпроблемно с другите домашни животни в семейството, но като цяло съжителството с тях е предизвикателство за нея и стопаните й.    

Отглеждане

Подходяща среда за отглеждането на тези кучета е къща със сравнително обширен двор, защото се нуждаят от пространство и много движение. Те се поддават изключително лесно на обучение и запомнят бързо нови команди, но възпитанието им трябва да бъде изцяло положително. В характера им е заложено желанието да доминират, затова трябва да им покажете кой е господарят още от най-ранна възраст. Козината им не изисква специална поддръжка, само редовно да се разресва.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Американската овчарка е предразположена към дисплазия на тазобедрената става, но като цяло се отличава с много добро здраве. Средната продължителност на живота й е около 12-14 години.

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook