Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Визла

Сподели:

Други наименования: Унгарски пойнтер

Произход, качества и предназначение на породата 

виж в пълен размер

Родината на визлата е Унгария, а породата се е появила преди много векове. Днес е една от рядкосрещаните породи по света. Тези кучета имат изключителни ловни умения, много са енергични и чистоплътни.

Външен вид

Височина: мъжки - от 56 до 66 см., женски - от 51 до 61 см.
Тегло: мъжки - от 20 до 27 кг., женски - от 18 до 25 кг.
Тяло: елегантно, със средни размери, с добре развита мускулатура
Шия: дълга
Глава: с издължена муцуна
Очи: кафяви
Носна гъба: кафява
Уши: висящи
Опашка: често се купира
Крайници: мускулести
Козина: къса, груба или мека на допир
Окраска: златистокафява

Характер и поведение

Кучетата от тази порода силно се привързват към своите стопани. Отнасят се добре с децата и другите кучета в семейството, но заради ловните си инстинкти не е препоръчително да живеят с котки и други малки животни. Компанията на непознати ги прави подозрителни.

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи жилища за тази порода, тъй като тя се нуждае от повече пространство и много движение, за да изразходва енергията си. Визлата трябва да се социализира и възпита още от ранна възраст. Обучението й трябва да преминава изцяло с положителни методи и похвали. Козината й не изисква специфични грижи и се поддържа лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Като цяло се отличава с добро здравословно състояние, предразположена към дисплазия на тазобедрената става. Средната продължителност на живота й е около 12-15 години.

Цена: 1000$ - 1200$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook