Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Ши Тцу

Сподели:

Други наименования: Китайско императорско куче

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Китай, а данни за тях има от преди много векове. Породата е резултат от кръстосването на пекинез и лхаса апсо. В миналото ши тцу са били любими кучета на императорското семейство, а днес са приятни компаньони за всеки човек.

Външен вид

Височина: до 28 см. 
Тегло: от 4 до 7 кг.
Тяло: компактно
Глава: със закръглени скули и малка муцуна, с характерни за породата дълги брада и мустаци
Очи: тъмни
Носна гъба: над нея има дълъг кичур козина, който често се прибира с ластик или фибичка, за да не пречи на кучето
Уши: висящи
Опашка: носи се нагоре и завита над гърба
Козина: дълга и с гъст косъм
Окраска: в разнообразни нюанси

Характер и поведение

Ши тцу са умни, забавни, игриви, любвеобилни и смели кучета, които обожават вниманието на своите стопани и не обичат да остават дълго време без тях. Отнасят се чудесно към по-големите и внимателни деца и с другите домашни любимци в семейството, на което принадлежат.

Отглеждане

Апартаментите са подходящи за отглеждането им, тъй като тези кучета не се нуждаят от много движение. Поддават се на обучение, което се провежда само с позитивни методи, но понякога е възможно да демонстрират упоритост. Козината им се нуждае от често разресване, но пада малко, което ги прави подходящ избор за алергични хора.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Ши тцуто е предразположено към затлъстяване, очни проблеми, инфекции на ушите, проблеми със зъбите, гърба и бъбреците, а средната продължителност на живота му е около 15 и повече години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook