Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бриар

Сподели:

Бриар / Berger de Brie (Briard) (113)

Порода от Първа група - секция 1 - Овчарски кучета

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината му е Франция. Породата се появява преди няколко столетия. Много интелигентно и смело куче, с много добра памет, учи бързо нови команди. Добро фермерско куче, пазач на стадата с добитък от вълците. През Първата световна война са използвали бриарите за куриери и за откриване на ранените войници. Силно развитите им защитнически инстинкти ги правят надеждни охранители на дома и семейството. Представителите от породата са много добри актьори, всички са виждали кучето от сериала „Женени с деца“ Бък, което е именно порода бриар.

Външен вид

Тези кучета имат характерни мустаци, брада и вежди от козина. 
Височина: 55-69 см.
Тегло: около 34 кг.
Тяло: голямо, мускулесто
Глава: има издължена и квадратна муцуна
Носна гъба: черна
Опашка: дълга, с извит край
Козина: дълга, груба, пада на меки вълни
Окраска: в най-различни цветове

Характер и поведение

Чудесен и желан домашен любимец. Лоялни са към своите стопани и силно се привързват към тях. Отнасят се добре с децата от семейството, които се държат добре с него и са внимателни. Разбира се добре с останалите домашни любимци от семейството, но е добре да са отраснали заедно. В компанията на непознати се държи резервирано.

Отглеждане

Може да се отглежда в апартамент, стига да му се осигуряват редовни разходки и упражнения. Подходящи стопани за него са активни семейства и хора с опит в отглеждането на кучета. Трябва да се обучава търпеливо и само с позитивни методи и похвали. Козината му се нуждае от редовно разресване, а къпането не се препоръчва, освен ако не е наложително.  

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Радват се на добро здраве, но са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, стомашни проблеми и катаракта. Продължителността на живота му е около 10-12 години.

Цена: 1800$ - 2000$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook