Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бойкин шпаньoл

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на тази сравнително нова порода е САЩ, Южна Каролина, а в наши дни е и официалната порода куче на този щат. Той носи името на селекционера, който е започнал развъждането му. Бойкин шпаньoлът е много добро ловно куче.

Външен вид

Височина:  от 38 до 46 см.
Тегло: от 11 до 18 кг.
Тяло: средно голямо
Глава: със средни размери
Очи: тъмнокафяви
Уши: висящи 
Опашка: обикновено се купира
Козина: права, вълниста
Окраска: ливър, кафява, шоколадова, като се срещат бели петна

Характер и поведение

Представителите на породата са много любвеобилни, силно се привързват към своите стопани и са изключително приятна компания вкъщи. Разбират се чудесно с децата и останалите домашни животни в семейството. Едно от любимите му занимания е плуването.

Отглеждане

Породата може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни разходки и упражнения. Подходящи стопани за тези кучета са активни семейства, които обичат да прекарват повече време със своя четириног любимец, защото самотата би повлияла зле на поведението им. Козината на бойкин шпаньолът се нуждае от редовно разресване, а ушите му трябва да се проверяват периодично, за да се избегне инфектиране.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Бойкин шпаньолът е предразположен към дисплазия на тазобедрената става, затлъстяване, кожни и очни проблеми. Средната продължителност на живота му е около 14-16 години.

Цена: 700$ - 1000$

Уикипедия

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook