Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бордър териер

Сподели:

Бордър Териер / Border Terrier (10)

Порода от Трета група - секция 1 - Големи и средни териери

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Породата се заражда на границата между Шотландия и Англия, оттам идва и името й, което в превод от английски означава „граница“. Добро ловно куче, незаменим помощник на всеки фермер.

Външен вид

Височина: 27-40 см.
Тегло: 5-7 кг.
Тяло: малко, здраво
Шия: силна
Глава: с къса муцуна
Очи: тъмни
Носна гъба: тъмна
Уши: с V-образна форма, клепнали
Опашка: дебела, носи се хоризонтално
Козина: груба
Окраска: синя, сива, червена, светлокафява

Характер и поведение

Бордър териерът е енергично, добронамерено и любвеобилно куче, много лоялно към своите стопани. Отнася се добре с други кучета и с внимателни и по-големи деца. Заради ловните му инстинкти не е препоръчително да съжителства с домашни любимци като хамстери или морски свинчета или ако имате такива да го наблюдавате внимателно. С непознатите се държи подозрително. Любопитно куче е и много обича да копае.

Отглеждане

Малките жилища и апартаменти не са проблем при отглеждането му, стига да се извежда редовно на разходка. Подходящите стопани за него са активни семейства, които обичат да прекарват свободното си време със своя четириног любимец. Козината му не изисква специфични грижи – сресване през няколко дена и подстригване през няколко месеца. Банята не се препоръчва, освен ако не е наложително. Дори по време на линеене козината на бордър териера почти не се скубе, затова е изключително подходящ любимец за алергични хора.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, припадъци, проблеми с очите, затлъстяване, алергии и сърдечни проблеми. Продължителността на живота му е около 15 години.

Цена: 500$ - 1200$

Уикипедия

Развъдници

Обяви за Кучета
Немска Овчарка Сивак
Немска Овчарка Сивак
Цена: 250 лв.
гр.Лом
Москова Стражавея
Москова Стражавея
Цена: 500 лв.
гр.Ботевград
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
​Бърз кредит в България: herdovapavla4@gmail.com
Цена: Безплатно!
гр.Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook