Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Боксер

Сподели:

Боксер / Deutscher Boxer (144) (Boxer)

Порода от Втора група - Секция 2 - Молосоидни породи

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на боксерът е Германия. Породата е резултат от кръстосването на булдог с мастиф през 19 век. Боксерът е интелигентно, много смело и добронамерено куче. Боксерът се справя отлично като охранител, полицейско и военно куче, а също така е и способен цирков артист.

Външен вид

Височина: 53-63 см.
Тегло: 24-32 кг.
Тяло: квадратно, силно, мускулесто
Шия: силна
Глава: пропорционална на тялото, със сплескана муцуна (с тъмна маска)
Ноздри: широки
Очи: тъмни
Уши: често са купирани
Челюсти и зъби: мощни челюсти
Опашка: купирана, носи се високо
Козина: къса, прилепнала по тялото
Окраска: среща се в червено или в жълто и близки до тях цветове, като присъстват тъмносиви до черни ивици, а по главата или/и по гърдите понякога присъства бяло петно

Характер и поведение

Тези кучета са много лоялни и силно се привързват към своите стопани. Самотата не би им се отразила добре, както и да стоят вързани постоянно. Отнася се много добре с децата и другите домашни животни в семейството.  

Отглеждане

виж в пълен размер

Може да се отглежда в апартамент, но са му необходими редовни и продължителни разходки и разнообразни упражнения. Добре е да се отглежда на места с умерен климат, защото няма да се чувства добре на много топъл или много студен климат. Подходящите за него стопани са активни семейства, които нямат нищо против да прекарват повече време със своя четириног любимец. Трябва да се възпитава внимателно и търпеливо, за да не се появят проблеми в поведението му. Има вероятност да доминира над своите стопани, затова отрано трябва да му се покаже кой е господарят в къщата. Козината му се нуждае само от сресване от време на време.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Боксерът е предразположен към кардиомиопатия, туморни образувания, епилепсия, алергии и дисплазия на тазобедрената става. Продължителността на живота му е около 8 - 12 години.

Цена: 600$ - 1200$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook