Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Блутик кунхаунд

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на блутик кунхаунда е САЩ. Породата е резултат от кръстосването на американски с европейски хрътки, а данни за нея има от преди няколко века. Блутик кунхаундът е много интелигентно и наблюдателно куче със силно изразени защитнически инстинкти и силно развито обоняние, което го прави много подходящ помощник в лова.

Външен вид

Височина: от 51 до 69 см.
Тегло: от 20 до 36 кг.
Тяло: със средни размери
Шия: мускулеста
Глава: черна
Муцуна: квадратна
Очи: кръгли
Уши: висящи
Опашка: носи се високо
Козина: къса, гъста
Окраска: черно-бяла със сини оттенъци

Характер и поведение

Блутик кунхаундът се отнася добре с по-големите и внимателни деца и с кучетата, с които са отраснали заедно, но компанията на котки и други по-малки животни не му се нрави. С непознати се държи подозрително, но не показва агресия.

Отглеждане

Апартаментите не са подходящи за отглеждането на тези кучета, най-добре биха се чувствали в къща с голямо дворно пространство или ферма. Козината им се нуждае от разресване сравнително често, а ушите им трябва да се проверяват и почистват, за да не се инфектират.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата се отличава с много добро здраве, но е предразположена към проблеми с очите, дисплазия на тазобедрената става и проблеми с щитовидната жлеза. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 11-12 години.

Цена: 400$ - 500$

Уикипедия

Харесайте страницата ни във Facebook