Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Бишон фризе

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Данни за породата бишон фризе има още от Средновековието. Тя е била получена след кръстосването на воден шпаньол с пудел. Наименованието й означава „къдраво малко кученце“.
Една от любимите породи кучета на френското кралско семейство. Представителите на тази порода са много интелигентни и приятни компаньони.

Външен вид

Височина: 22-30 см.
Тегло: 3-6 кг.
Тяло: малко и силно
Шия: дълга
Глава: леко заоблена, муцуната е със средна дължина
Очи: черни
Носна гъба: черна
Уши: висящи
Опашка: бухнала, носи се над гърба
Козина: мека, къдрава, не се скубе 
Окраска: снежнобяла или бяла със светлобежови, кремави или розови оттенъци.

Характер и поведение

виж в пълен размер

Бишон фризе е приятелски настроено, забавно и много чаровно куче. Обожава компанията на своите стопани и се разбира, както с децата, така и с другите домашни любимци.  Обича игрите, но не е от най-активните породи.

Отглеждане

Може да се отглежда в апартамент, а подходящите стопани за него могат да бъдат семейства с деца или възрастни хора, като не е задължително те да имат опит в отглеждането на кучета. Лесно учи нови команди. Козината му трябва да се сресва всеки ден и да се подстригва през 1 или 2 месеца. Тъй като рядко пада породата е изключително подходяща за хора с алергии.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Бишон фризе е предразположен към очни проблеми, алергии и епилепсия, но като цяло е с добро здравословно състояние. Продължителността на живота му е около 15 - 20 години.

Цена: 400$ - 800$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook