Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Белгийска овчарка Тервьорен

Сподели:

Белгийска овчарка Тервьорен / Chien de Berger Belge Tervueren (15) (Belgian Shepherd Dog)

Порода от Първа група - секция 1 - Овчарски кучета

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Както се подразбира от името й, родината на белгийската овчарка Тервьорен е Белгия. Както и при другите белгийски овчарки, тази порода е кръстена на селцето, от което произхожда. Представителите на породата са добри пазачи и полицейски кучета. По време на Първата и Втората световни войни по тях се изпращали съобщения и са били използвани за караули.

Външен вид

Височина: 55-66 см.
Тегло: 27-34 кг.
Тяло: със средни размери, пропорционално
Глава: с издължена муцуна
Шия: дебела
Очи: малки и в тъмни цветове
Уши: с триъгълна форма, изправени
Опашка: висяща надолу
Козина: дълга
Окраска: светлокафява, махагон, а връхчетата на космената покривка са черни

Характер и поведение

виж в пълен размер

Белгийската овчарка Тервьорен е приятелски настроено и много енергично куче. Силно се привързва към стопаните си и обича да изпълнява задачи. Отнася се добре с децата, с които е отраснала, а към непознатите се държи резервирано.

Отглеждане

Породата може да се отглежда в апартамент, но се нуждае се от ежедневни разходки и разнообразни упражнения. Подходящи стопани за нея са хора с опит в отглеждането на кучета, които обичат да прекарват свободното си време с тях.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Белгийската овчарка Тервьорен е предразположена към кожни алергии, дисплазия на тазобедрената става и очни заболявания, но като цяло се отличава с добро здравословно състояние. Продължителността на живота й е около 14 години.

Цена: 900$ - 1200$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook