Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Белгийска овчарка Малиноа

Сподели:

Белгийска овчарка Малиноа / Chien de Berger Belge Malinois (15)

Порода от Първа група - секция 1 - Овчарски кучета

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Както се подразбира от името й родината на белгийската овчарка Малиноа е Белгия. Както и при другите белгийски овчарки, тази порода е кръстена на града, в който е била създадена. Белгийските овчарки Малиноа са много интелигентни, трудолюбиви и талантливи кучета, които се справят много добре в изпълняването на полицейски мисии.

Външен вид

Височина: 55-66 см.
Тегло: 25-30 кг.
Тяло: елегантно, мускулесто
Глава: издължена муцуна
Шия: дебела
Очи: тъмнокафяви
Уши: изправени и с триъгълна форма
Опашка: много дълга и висяща надолу
Козина: къса, права, водоустойчива
Окраска: светлокафява, червена, махагон, с или без черни връхчета

Характер и поведение

Белгийската овчарка Малиноа е приятелски настроено и силно привързано към стопанина си куче. Отнася се добре с всички деца, а ако се социализира правилно ще се разбира и с другите домашни животни в семейството. Заради силно развитите си защитнически инстинкти се държи резервирано към непознати.

Отглеждане

виж в пълен размер

Породата може да се отглежда в апартамент, но се нуждае от редовни разходки и различни упражнения. Подходящи стопани за нея са активни семейства или фермери, които имат опит в отглеждането на кучета. Тези кучета са добри ученици и лесно научават нови команди. Козината им трябва да се разресва често, а къпането им задължително трябва да става с мек шампоан и само ако е наложително.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Белгийската овчарка Малиноа е предразположена към кожни алергии, дисплазия на тазобедрената става и очни заболявания. Продължителността на живота й е около 14 години.

Цена: 500$ - 1500$

Уикипедия

Развъдници

Харесайте страницата ни във Facebook