Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Английски кyнхаунд

Сподели:

Други наименования: Редтик кунхаунд

виж в пълен размер

Произход, качества и предназначение на породата

Английският кунхаунд е роднина на английския фоксхаунд. Представителите на тази порода са много енергични и активни кучета, отлични ловци на лисици, елени, глигани, миещи мечки и др. 

Външен вид

Височина: от 53 до 69 см.
Тегло: от 18 до 30 кг.
Тяло: със средни размери, слабо, но мускулесто
Глава: широка, с мускулеста шия
Уши: тънки и висящи
Опашка: високопоставена и дълга
Козина: къса и груба
Окраска: червено с бяло, синьо с бяло

Характер и поведение

Английският кyнхаунд има много благ характер и би бил чудесен компаньон за всеки. Отнася се много добре с деца, но разбирателството му с други кучета може да се окаже проблемно. Към непознати е подозрителен и се държи резервирано.

Отглеждане

Апартаментите не са подходящо жилище за тази порода кучета, те се нуждаят от много пространство и движение, за да се чувстват в добра психическа и физическа форма. Подходящи любимци са за активни семейства и хора с опит в отглеждането на кучета. Необходимо е да се социализират от ранна възраст, за да се отнасят по-добре с другите домашни животни. Важно е да проверявате редовно ушите на тези кучета, за да бъдат предотвратени инфекции, както и от време на време да разресвате козината им.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата се отличава със сравнително добро здравословно състояние, но е предразположена към очни проблеми, дисплазия на тазобедрената става и проблеми с щитовидната жлеза. Средната продължителност на живота на тези кучета е около 11-12 години.

Цена: 200$

Уикипедия

 

Харесайте страницата ни във Facebook