Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Американско ескимоско куче

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

виж в пълен размер

Родината на американското ескимоско куче е САЩ. Тази порода е потомък на немския шпиц, пренесен от имигранти след и по време на Първата световна война. Американските ескимоски кучета са много интелигентни, енергични и пъргави и са използвани за намиране на наркотици и като пазачи. Интересен факт за породата е, че представителите й са първите, които се научават да вървят по въже на манежа.

Външен вид

Породата се разделя на три разновидности според ръста и теглото на кучетата:
Височина: декоративен (от 23 до 30 см.); миниатюрен (от 30 до 38 см.); стандартен (от 38 до 48 см.)
Тегло: декоративен (от 2.4 до 4.5 кг.); миниатюрен (от 4.5 до 9 кг.); стандартен (от 8 до 16 кг.)
Тяло: със средни размери, по-дълго, отколкото високо, кожата им варира в цветове от розово до сиво
Глава: има клиновидна форма
Очи: тъмни, изпъкнали и с бадемовидна форма
Носна гъба: черна
Уши: прави и с триъгълна форма
Опашка: бухнала и завита над гърба
Крайници: силни, гъвкави
Козина: много гъста и бухнала, като долният слой е плътен и къс, а горният - прав и дълъг
Окраска: бяла; бяла с кремави оттенъци

Характер и поведение

Американското ескимоско куче е добронамерено, игриво, очарователно, понякога независимо, но послушно и приятелски настроено куче, което се привързва изключително силно към своите стопани и обича да бъде близо до тях. Тези кучета са прекрасни компаньони, които ще се стараят да се харесат на всеки от семейството. Отнасят се чудесно с децата и другите домашни животни от семейството, а към непознатите са подозрителни, но всичко зависи от начина, по който им ги представите, нормално е първоначалното им отношение да бъде продиктувано от защитническите им инстинкти.

Отглеждане

Американското ескимоско куче може да се отглежда в апартамент, но са му необходими редовни разходки. Препоръчва се да се отглежда на места с по-студен климат. Подходящите стопани за него са хора с известен опит в отглеждането на кучета. Лесно се поддава на обучение и учи нови номера, бързо се адаптира към всякакви промени, но понякога ще е нужно търпение и повече постоянство, важно е да разбере кой е господарят, за да няма проблеми в поведението. Козината му трябва да се сресва два-три пъти седмично.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Американското ескимоско куче е предразположено към дисплазия на колянната става, проблеми с очите, слепота и като цяло често боледува. Средната продължителност на живота му е около 15 години, но може да доживее и повече.

Цена: 500$ - 700$

Уикипедия

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook