Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Жълтобуза розела

Сподели:

Среща се и с имената Западна розела и Червеногърба розела.

Това са малки игриви птици, които бързо се привързват към стопаните си. Обикновено се отглеждат по единично. Достигат големина близо 26 см. и тегло 45-80 грама. Издават мелодични и меки звуци и са много по-тихи в сравнение с останалите видове розела.

Отличават се с много красива пъстра окраска. Мъжките са предимно червени с жълти пера по бузките, черен гръб със зелени окраски, примесени с червено. Опашката им е в тъмнозелено с приятно контрастиращи сини пера. Човката е бяла, а очите тъмнокафяви. Женските се отличават с красива корона, обагрена в червено и зелено, с жълти бузи и зелено по крачетата.

Жълтобузата розела е издръжлива птичка, игрива, общителна и жива, може да съжителства и с други видове птици. Продължителността на живота й е между 25 и 40 години.

Снася от 5 до 8 яйца, като инкубационният период продължава средно 19 дни. След петата седмица от излюпването си малките постепенно започват да се оперват.

Препоръчителни размери на клетката: 22.8 x 2.8 x 61 см.

Обяви за Кучета
4ay 4ay
4ay 4ay
Цена: 100 лв.
обл.Враца
Кученца лабрадор ретривър
Кученца лабрадор ретривър
Цена: 500 лв.
гр.Оряхово

Харесайте страницата ни във Facebook