Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Жълто черномуцунесто куче

Сподели:

Други наименования: Южно куче

Произход, качества и предназначение на породата

Жълтото черномуцунесто куче произхожда от южните части на САЩ. Представителите на тази порода са умни кучета с добре развити ловни и защитнически инстинкти. Отличават се като много добри охранители.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 40 до 64 см.
Тегло: от 20 до 43 кг.
Тяло: голямо, с добре развита мускулатура
Глава: с квадратна и черна муцуна
Уши: висящи, средно големи
Опашка: висяща и дълга
Козина: къса
Окраска: жълта, бриндъл или червено-кафява

Характер и поведение

Кучетата от тази порода са мили, любопитни, с уравновесен характер, изключително приятни компаньони за всеки. Привързват се много към стопаните си, но като че ли по-силно към жените, отколкото към мъжете господари. Отнасят се добре към по-големите и внимателни деца и към другите кучета в домакинството, но с по-малките домашни любимци е много вероятно да не се разбира, заради ловните си инстинкти.

Отглеждане

Тези кучета имат нужда от жилище с двор или ферма, за да се движат свободно и да изразходват натрупаната енергия. Движението е много важно за тях и затворени биха се чувствали много нещастни. Добре е стопаните им да бъдат активни семейства с опит в отглеждането на кучета и да се отнасят към тях с уважение и разбиране. При обучението на тази порода кучета е много важно да не се използват агресивни методи, само така резултатите ще са добри. Козината на жълтото черномуцунесто куче трябва да бъде сресвана сравнително често, а ушите му да се преглеждат редовно, за да се избегне инфектиране.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Породата е предразположена към дисплазия на тазобедрената става, а средната продължителност на живота й е около 15 години.

Харесайте страницата ни във Facebook