Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Западнохайландски бял териер

Сподели:

Западнохайландски Териер / West Highland White Terrier (85)

Други наименования: Уести

Порода от Трета група - Секция 2 - Малки Териери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на западнохайландския бял териер е Шотландия. Породата възниква през 19 век, а в миналото са използвали представителите й като помощници в лова на лисици, гризачи и видри.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: мъжки - от 25 до 30 см., женски - от 23 до 28 см.
Тегло: мъжки - от 7 до 10 кг., женски - от 6 до 7 кг.
Тяло: малко, компактно
Глава: с къса муцуна
Очи: в тъмен цвят
Носна гъба: тъмна
Уши: изправени
Опашка: носи се нагоре
Козина: груба на допир, права
Окраска: бяла, както се предполага още от наименованието на породата

Характер и поведение

По характер тези кучета са много дружелюбни, забавни и игриви, много приятни компаньони. Силно се привързват към стопаните си и са много любвеобилни кучета. Разбират се добре с децата и другите домашни любимци, но към непознатите са много подозрителни и ще залаят силно, за да предупредят за опасност.

Отглеждане

Апартаментите са подходящи за тях жилища, но трябва редовно да бъдат извеждани. Обичат да прекарват времето си със своето семейство. Тези кучета се поддават лесно на обучение, но само отношението към тях е добро и не се използват груби методи. Козината им се нуждае от редовно сресване и подстригване от време на време, но не повече от три пъти в годината.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Западнохайландските бели териери са предразположени към глухота, очни проблеми, кожни алергии и проблеми с колянната става. Средната продължителност на живота им е около 15 години, като някои представители на породата могат да доживеят и повече.

Харесайте страницата ни във Facebook