Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Японски териер

Сподели:

Японски Териер / Nihon Teria (259) (Japanese Terrier)

Други наименования: Нипон териер

Порода от Трета група - Секция 2 - Малки Териери

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на японските териери, както се подразбира още от името им, е Япония. За съжаление породата е много рядко срещана извън своята родина.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 30 до 33 см. 
Тегло: от 4 до 6 кг.
Тяло: компактно
Шия: с добре развита мускулатура
Глава: с плоски скули
Очи: тъмни
Носна гъба: тъмна
Уши: клепнали
Опашка: често се купира
Козина: къса и с гъст косъм
Окраска: черно, бяло и жълто-кафяво; бяло и черно; жълто-кафяво и черно 

Характер и поведение

Японските териери са много жизнени, умни, забавни, игриви и предани кучета. Обожават времето със своите стопани и не обичат да остават сами за дълго време. Отнасят се чудесно към децата и другите домашни любимци в семейството, на което принадлежат.

Отглеждане

Породата може спокойно да се отглежда в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходки, за да изразходва енергията си и да поддържа добра форма. Японските териери лесно се поддават на обучение, а козината им не изисква специални грижи.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на тази порода се отличават с добро общо здравословно състояние, но през студените периоди в годината са предразположени към измръзване. Средната продължителност на живота им е около 9-11 години.

Харесайте страницата ни във Facebook