Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Японски шпиц

Сподели:

Японски шпиц / Nihon Supittsu (262) (Japanese Spitz)

Порода от Пета група - Секция 5 - Азиатски шпицове и подобни породи

Произход, качества и предназначение на породата

Произходът на тези кучета не е съвсем изяснен, но има твърдения, че те са резултат от кръстосването на породите американско ескимоско куче, самоед и немски шпиц.

виж в пълен размер

Външен вид

Височина: от 30 до 38 см.
Тегло: от 5 до 10 кг.
Тяло: компактно
Шия: с пухкава грива 
Глава: с клиновидна форма
Очи: тъмни
Носна гъба: тъмна
Уши: малки, прави
Опашка: носи се завита над гърба и е покрита с бухнала козина
Козина: плътна
Окраска: бяла

Характер и поведение

Японските шпицове са умни, забавни, жизнени, игриви и лоялни кучета, които силно се привързват към своите стопани и трудно понасят времето си в самота. Отнасят се чудесно с децата и другите домашни любимци в семейството, на което принадлежат. Към непознатите са резервирани и винаги нащрек, като биха предупредили винаги щом усетят заплаха.

Отглеждане

виж в пълен размер

Породата може да се отглежда в апартамент, но има нужда от редовни разходки. Японските шпицове се поддават изключително лесно на обучение и ще се радват да им се поставят задачи. Козината им се нуждае от често разресване, а къпането е добре да става не повече от 1-2 пъти в годината.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на породата се отличават с добро общо здравословно състояние, но са предразположени към проблеми с колената и очите. Средната продължителност на живота им е около 12 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич

Харесайте страницата ни във Facebook