Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Японски хин

Сподели:

Други наименования: Японски шпаньол

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тези кучета е Китай, а породата е една от любимите на императорското семейство в Япония. Външно и дори по характер тези кучета много наподобяват на котките и затова са получили такова име („хин“ в превод от японски значи „котка“). Днес породата е сред националните съкровища на страната.

Външен вид

Височина: от 18 до 28 см. 
Тегло: от 2 до 7 кг.
Тяло: компактно и с квадратна структура
Шия: широка и къса
Глава: с голяма муцуна
Очи: раздалечени едно от друго
Уши: клепнали, във V-образна форма
Опашка: носи се високо и е покрита с бухнала козина
Козина: дълга, с прав косъм, мека на допир
Окраска: бяло-червена; черно-бяла; черно с бяло и жълто-кафяво

Характер и поведение

Японският шпаньол е дружелюбно, умно, чувствително, любвеобилно и много чаровно куче, което силно се привързва към своите стопани. Отнася се добре към по-големите и внимателни деца и с другите домашни любимци от семейството, на което принадлежи. Рядко можете да го чуете да лае.

Отглеждане

Породата спокойно може да се отглежда в апартамент, тъй като представителите й не са много активни и не се нуждаят от много пространство и движение. Тези кучета се поддават лесно на обучение и бързо учат нови команди. Козината им се нуждае само от често разресване, за да изглежда добре и да не се заплита.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Японският хин е предразположен към проблеми с дихателните пътища, очите и сърцето, а средната продължителност на живота му е около 10 години.

Обяви за Кучета
Подарявам боксери
Подарявам боксери
Цена: Безплатно!
гр.Кюстендил

Харесайте страницата ни във Facebook