Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Вълнисто папагалче

Сподели:

Вълнистото папагалче се среща и с името австралийско зелено папагалче (Melopsittacus undulatus) или малък дългоопашат папагал.

Това е малка пъстра птичка, чиято родина е Австралия. Води се един от най-миниатюрните папагали в света и е сред най-търсените за отглеждане у дома. Характерни за този вид са малките размери и красива цветна окраска.

Вълнистите папагалчета са много общителни птици. Живеят на групи и поради това е препоръчително да се гледат заедно с още едно папагалче от същия вид. Така винаги ще си имат другарче и няма да се чувстват самотни.

виж в пълен размер

Вълнистите папагали имат средна големина 25-35 см., тежат 30-40 грама. Домашно отглежданите доживяват по-дълго от тези, които обитават дивото. Някои живеят от 3 до 6 години, а други до 15-20 години.

В окраската им преобладават най-вече черни, бели, сиви, зелени, сини и жълти тонове. Мъжките се отличават от женските по цвета на восковицата (мястото, където са разположени ноздрите). При мъжките тя е оцветена в синьо, а при женските - в кафяво.

Хранят се основно със семена, пресни плодове, зеленчуци, понякога и насекоми. Отглеждат се в клетка, като е добре тя да има размери не по-малки от 20.3 x 15 x 15 см. или 15 x 15 x 15 см.

Папагалите се радват на играчки, които обикновено дъвчат или разнищват с крака.

Вълнистите папагали са едни от малкото видове птици, които не свиват гнезда. Обикновено женските намират дупка в някое дърво и там снасят яйцата си, които са средно около 5-6 на брой. Малките се намират под пълните грижи на майката, докато не навършат зрялост, което се случва след деветия месец от раждането им.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook