Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Той фокстериер

Сподели:

Други наименования: Американски той фокстериер

Произход, качества и предназначение на породата

Данни за тези кучета има от 30-те години на 20 век в тяхната родина САЩ. Породата е резултат от кръстосването на италиански грейхаунд, чихуахуа, гладкокосмест фокстериер и английски той териер.

Външен вид

Височина: до 25 см. 
Тегло: от 1.5 до 3 кг.
Тяло: компактно и силно
Глава: с дълга муцуна и закръглени скули
Очи: в тъмен цвят
Уши: прави и големи
Опашка: къса, носи се нагоре
Козина: къса, мека на допир
Окраска: бяло с черно, бяло с кафяво

Характер и поведение

Тези кучета са много дружелюбни, жизнени, игриви, решителни, чувствителни и предани. Изграждат специална връзка със своите стопани и не обичат да остават сами за дълго време. Ще се разбират отлично с децата и другите домашни любимци в домакинството, с които са отраснали заедно, дори и към непознатите е възможно да са добронамерени. Понякога са склонни да проявят агресивност към кучета от същия пол, но с правилно социализиране от ранна възраст и подходящо възпитание това може да се промени. Обичат да прекарват времето си в гледане на телевизионни програми.

Отглеждане

Представителите на тази порода могат спокойно да се отглеждат в малки жилища и апартаменти, но се нуждаят от ежедневни разходки, за да се чувстват в добра психическа и физическа форма. В обучението им се препоръчва да се използват само положителни методи, за да бъдат постигнати възможно най-добри резултати. Той фокстериерите не харесват водата и студеното време, а козината им не се нуждае от специални грижи и се поддържа много лесно.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Представителите на тази порода се отличават с много добро общо здравословно състояние, а средната продължителност на живота им е около 13-14 години.

Обяви за Кучета
Търся дом
Търся дом
Цена: Безплатно!
гр.Добрич
Малтийски болонки
Малтийски болонки
Цена: По договаряне
гр.София
Малтийска болонка
Малтийска болонка
Цена: По договаряне
обл.София

Харесайте страницата ни във Facebook