Този сайт използва бисквитки за да предоставя услугите си. Като продължите да използвате сайта, Вие се съгласявате с условията за ползване Политика за поверителност

Тибетски шпаньол

Сподели:

Произход, качества и предназначение на породата

Родината на тази древна порода кучета е Тибет, както се подразбира още от нейното име. В миналото хората си подарявали такива кучета в знак на признателност и приятелство, те никога не били продавани. Тибетските шпаньоли били сред любимите кучета на монасите и се справяли чудесно с охраняването на манастирите.

Външен вид

Височина: до 51 см. 
Тегло: от 4.1 до 6.8 кг.
Тяло: компактно
Глава: има квадратна форма и къса муцуна
Очи: в тъмен цвят
Уши: висящи
Опашка: покрита с пухкава козина, носи се над гърба
Козина: със средна дължина и мека на допир
Окраска: в най-разнообразни цветове и комбинации от тях

Характер и поведение

Тибетските шпаньоли са много интелигентни, дружелюбни, чувствителни, забавни и игриви кучета. Те изграждат специална връзка със своите стопани и обожават времето прекарано с тях. Чудесни са с децата и с другите домашни любимци от семейството. С непознатите са резервирани и винаги нащрек, но не биха проявили агресивно поведение.

Отглеждане

Представителите на тази порода могат спокойно да се отглеждат в малки жилища и апартаменти, но се нуждаят от ежедневни разходки, за да се чувстват в добра форма. Лесно се поддават на обучение, но то трябва да се състои само от положителни методи, тъй като тези кучета могат да бъдат много упорити понякога. Козината им се нуждае от сравнително често разресване.

Здравословни проблеми и продължителност на живота

Тибетските шпаньоли се отличават с отлично здравословно състояние, предразположени са единствено към проблеми с колянните стави и очни проблеми. Средната продължителност на живота им е около 12-15 години.

Обяви за Кучета
Мини шпиц- перфектни кученца
Мини шпиц- перфектни кученца
Цена: 300 лв.
гр.Севлиево
Мини пинчер - перфектни кученца
Мини пинчер - перфектни кученца
Цена: 250 лв.
гр.Севлиево
Чихуахуа- мъжко кученце на 3 м.
Чихуахуа- мъжко кученце на 3 м.
Цена: 400 лв.
гр.Севлиево
Акита- родословни родители
Акита- родословни родители
Цена: 500 лв.
гр.Севлиево

Харесайте страницата ни във Facebook